Svært godt levert av Norge

Ivar Bakke, Fredrik Lønne og Trude Beate Brendehaug smilte bredt og var fornøyd med dagens innsats i Nordic Bakery Cup 2017. Norge har sannsynligvis aldri levert bedre!

Publisert Sist oppdatert

Jeg er veldig spent på hvordan dommerne reagerer på smakene vi har brukt.

Vi snakket med utøverne like etter at de var ferdige og de var alle godt fornøyd. Alle fremhevet de den gode lagånden som er i laget og at det har løftet dem til å levere på det nivået de gjorde i dag.

Med tårer i øynene

– Jeg er veldig fornøyd med laginnsatsen. Vi har fått til et veldig bra teamarbeid der alle har vært med litt på alt. Det er moro. Og så har vi jobbet på en litt annen måte i år enn vi gjorde i fjor. I år har vi kjørt flere like treninger som har gjort at vi har fått jobbet enda mer med detaljene, sa Ivar Bakke til Bakeri.net like etter at konkurransen var ferdig.

Bakke har opplevelsen av den knuste showpiecen fra i fjor friskt i minnet og har gjort alt for å unngå en reprise i år.

– Har fjorårets hendelse preget deg i forberedelsene dine og her i dag?
– Ja, det har det helt klart gjort. Derfor stod jeg med tårer i øynene da jeg satte på den siste biten av showpiecen her i dag. Det var veldig godt å se at den stod. Hvis det ikke skulle holde til gull, så er jeg uansett veldig godt fornøyd. Jeg føler at jeg har safet meg inn og ikke tatt noen sjanser. Men neste år under neste Nordic Bakery Cup kommer vi til å ta mer sjanser, sier Bakke som har laget ikke mindre enn 12 like showpiecer i sin trening frem til konkurransen. Den første brukte han to dager på, i dag under konkurransen var tiden nede i 8,5 timer.

Krevende oppgave

Det norske laget fikk fullkornemmer og chiafrø som ingredienser til sitt overraskelsesbrød.

– Hva tenkte du da?
– Jeg tenkte i første omgang at dette var en vanvittig oppgave. Jeg skulle bare bruke disse ingrediensene og jeg hadde aldri brukt det melet før. Nikolai Meling hadde vært borti den mølla før og så var faktisk mølleren her, men jeg måtte bare bruke feelingen og måtte håpe på at det holdt inn, sier Fredrik Lønne til Bakeri.net.

Spennende smaker

Trude Beate Brendehaug stod for søtbaksten og hadde funnet frem til spennende smakskombinasjoner.

– Hva er det kuleste dere har brukt på råvaresiden?
– Jeg jobbet med smaker som skulle skille seg ut litt. Jeg tror kanskje jeg har levert noe som smaksmessig ikke ligner på det de andre lagene leverte her i dag.

– Hvilke smaker?
– Jeg hadde blant annet en en bolle med pasjonsfruktganache og pasjonsfruktgele. Det er jo ikke helt tradisjonelle smaker. Jeg er veldig spent på hvordan dommerne reagerer på smakene vi har brukt, sier Brendehaug.

Og spente er vi alle.
Premieutdelingen er rundt 21.30 i kveld. Den sendes live på Bakeri.nets Facebook-side.

Powered by Labrador CMS