Det Danske Bagerlandshold er tredje best i verden! De tre utøverne Asger Hansen, Mikkel Hansen og Siri Pallesen sikret Danmark bronseplassen i Coupe du Monde de la Boulangerie 2020. Tolv lag fra hele verden deltok i konkurransen som fant sted på Europain i Paris fra 11. til 13. januar.

– Dette er helt vilt, vi har slått nasjoner som Frankrike, Taiwan, Sør-Korea og USA, jubler Mikkel Hansen på det danske laget.

– Dette er veldig stort, vi har nok ikke fattet det helt ennå, istemmer Siri Pallesen, som med sine 22 år var den aller yngste utøveren i årets VM for bakerlandslag.

Danmarks showpiece.

Danmarks showpiece.

Foto: Hanne Maria Westeren

De danske utøverne forteller at de har jobbet mot årets VM i fire år.

– Det er fire år siden vi satte oss som mål å delta her. De to siste månedene har vi tatt oss fri fra jobb for å kunne trene mellom ti og tolv timer per dag.

På sekundet

– Hva var den største utfordringen for dere i denne konkurransen?

– Den største utfordringen var selve organiseringen i bakeriet. Alt må skje på riktig tidspunkt. Timingen er helt avgjørende. Vi leverte våre siste produkter bare tre sekunder før konkurransetiden gitt ut, forteller Mikkel Hansen.

Vil lære av Danmark

Hovedtrener for det norske Bakerlandslaget, Kjetil Dale Aas, gratulerer sine danske kolleger med bronseplassen.

– Jeg er veldig imponert over det danske laget, og jeg synes det er kjempegøy at de klarte å komme på pallen. Jeg håper at vi kan få til noe felles treningsopplegg med dem snart. Vi har jo som mål å delta i Coupe du Monde de la Boulangerie selv om to år, sier han.

Søt musikk: Danmarks wienerbakst formet som kassettspillere.

Søt musikk: Danmarks wienerbakst formet som kassettspillere.

Foto: Hanne Maria Westeren