Sist kunne de rent teoretisk blitt likevel, men det som skulle være en trekning om rekkefølgen, ble ikke helt slik. Så derfor er Norges håp Tonje Holtungen og Vilde Nistad Standos sist ut i manesjen.

Ble ikke trekning

– Rekkefølgen skulle trekkes i går klokken 16, men da vi kom var alle landene fordelt på sine bokser, så dermed ble det ingen trekning. Det likte vi dårlig, sier Vibeke Løseth som er den norske representanten i juryen og som vil ta dette videre med arrangøren.

Juryen består ellers av Martin Isaksson (Sverige), Carstein Kej (Danmark) og Toni Rantala (Finland).

Forsinket

Konkurransen er en halvtime forsinket på grunn av problemer med temperering av sjokolade (alle lagene). Presentasjonene starter klokken 13.30. Først ut er dessert. Deretter er det sjokoladekake, iskake og til slutt showpiece. Konkurransen er ferdig rundt klokken 17.00 med et påfølgende jurymøte. Hvem som vinner blir ikke klart før lørdag under prisutdelingen på messefesten.

I fjor laget Vibeke Løseth Nordens beste iskake sammen med Monica Smehagen Enebakk. I år er hun i juryen.
– Det er litt annerledes å være dommer enn å være deltaker.
– Litt mindre svett?
– Nei, det tror jeg nesten ikke. Det er nesten verre å ikke ha kontrollen selv, sier Løseth til Bakeri.net.

Bakeri.net gir deg oppdateringer fra Nordic Pastry Cup i dag og Nordic Bakery Cup i morgen lørdag. Bakeri.net sender live på Facebook fra premieutdelingen i lørdagskveld.