Asgeir Blaasvær Stangnes og hans mikrobakeri Steike Ta Surdeigsbakeri har til nå bakt brød fra egen bopel i Tønsberg. Mange kjøper brødene han produserer og Blaasvær Stangnes har gått tom for plass, skriver Byavisa Tønsberg.

– Det er utrolig gøy at brødene har blitt en slager blant mange, særlig med tanke på at jeg omtrent legger sjela mi i surdeigsbrødene, sier surdeigsgründeren Blaasvær Stangnes til avisa.

Får eget utsalg

I mai flytter han inn i bakeriet til Olsrød Park og blir partner med Kevin André Hansen Svenske som driver butikken Life Olsrød Park. Da blir det mer plass til baking og dessuten eget utsalg.

– Jeg ble første gang klar over Asgeir og hans knallgode brød på instagram. Jeg ville smake og ble «frelst». Jeg ønsket å selge det i butikken min og ba han om å bake så mange han kunne. Brødene blir utsolgt hver gang. Asgeir baker også knallgode surdeigs kanelsnurrer, og de er ikke noe mindre populære, for å si det sånn, sier en fornøyd Hansen Svenske til avisa.

Gamle sorter

Asgeir Blaasvær Stangnes baker med urkorn-sorter som emmer, spelt, enkorn, svedjerug og Dala landhvete fra Holli Mølle.

– Surdeigsbrød har alltid vært min pasjon, og det hele startet med å spare penger i studietiden. Jeg eksperimenterte mye og kom tilslutt frem til det jeg syntes var en perfekt surdeig, sier Blaasvær Stangnes .