Det lokale bakeriet prøver alltid å finne nye nisjer og nå har det også blitt is. Og hvorfor is? Jo, Tor Sevaldsen Bakeri har sponset Kristiansund Ballklubb (KBK) siden dag én. Da fotballaget rykket opp i eliteserien, skapte det en helt ny fotballfeber i Kristiansund – ja, på hele Nordmøre – og derfor ville Sevaldsen satse på noe sammen med dem.

– Og så hadde det seg slik at vi har en butikk hvor de selger slik skup-is, og der var det en is som Kjetil hadde som favoritt, forteller Sevaldsen. Kjetil er Kjetil Thorsen, daglig leder i KBK, og favorittisen hans var «salt karamell». Dermed oppsto ideen om å prøve seg på produksjon og salg av hjemmelaget iskrem for hele Nordmøre.

Ikke bare én

Da de skulle gå bredere ut, kunne de ikke bare ha én is, de måtte i hvert fall ha to, forteller Sevaldsen videre.

– Derfor inviterte vi styret i supporterklubben Uglan på prøvesmaking, og de fikk vel noe sånt som åtte forskjellige smaker å velge mellom, legger han til.

– Og Uglans favoritt?
Sevaldsen humrer litt når han svarer at de endte opp med noe så «alminnelig» som vanilje. – Men det var mange vaniljesmaker med i testen, og dette er ikke en hvilken som helst vanilje. Uglans favoritt er rett og slett kjempegod, mener han.

Nordmøringenes favoritt

Tiden har de brukt til å jobbe med å få bredest mulig distribusjon på de to iskrem-variantene, og i dag finner du Kjetils Favoritt og Uglans Favoritt i en rekke spesialbutikker i Kristiansundsområdet. De fleste dagligvarekjedene har også tatt inn den hjemmelagde iskremen i det lokale sortimentet.

– Akkurat nå har vi bare én størrelse, og det er porsjonsbeger, men nå i slutten av august blir det to. Da kommer favorittene også i en større ta-med-hjem pakning.

– Hva sier publikum?
– Det handler om innsalg, og det har gått bra, røper Sevaldsen, men legger raskt til at det er for tidlig å si noe om salget ut av butikk.

– Men tilbakemeldingene så langt har vært positive?
– Ja, vet du, det er overveldende egentlig, svarer Sevaldsen med ydmyk stemme – Jeg får personlige sms-er om at det er det beste de har smakt av is, og vi får så mange gode positive tilbakemeldinger.

Et lokalt designbyrå har stått for den grafiske designen, mens Bako har bistått med utviklingen av isen og emballasjen.

Det har blitt isfeber på Nordmøre. Også de fleste dagligvarebutikkene har tatt isen i sitt sortiment.

Det har blitt isfeber på Nordmøre. Også de fleste dagligvarebutikkene har tatt isen i sitt sortiment.