Jakten på Den Gylne Eltekrok: Skuespiller Espen Bråten Kristoffersen (midten) hadde rollen som privatetterforsker Melnes, mens Bakehusets egne ansatte spilte de fire hovedmistenkte: F.v. Bjørn Tore (avdelingsleder ekspedisjon, Ingrid (konditor), Sakinder (baker) og Kjell (konditor).
Jakten på Den Gylne Eltekrok: Skuespiller Espen Bråten Kristoffersen (midten) hadde rollen som privatetterforsker Melnes, mens Bakehusets egne ansatte spilte de fire hovedmistenkte: F.v. Bjørn Tore (avdelingsleder ekspedisjon, Ingrid (konditor), Sakinder (baker) og Kjell (konditor).

Suksess for Bakehusets påskekrim

I påsken inviterte Bakehuset folk med inn i bakeriet på Furuset i Oslo. Der trengte privatetterforsker Melnes hjelp til å oppklare en mystisk forsvinningssak...

Publisert Sist oppdatert

Dette var en fin anledning til å åpne dørene for publikum og vise frem hverdagen i bakeriet vårt.

Bakehuset ønsker å ligge i forkant når det gjelder nye trender.

— Ikke bare innen baking og bakervarer, men også innen sosiale medier ønsker vi å være «på», forklarer kommunikasjonskoordinator i Bakehuset, Janna Ringnes Nordgård.

Derfor valgte Bakehuset denne påsken å kjøre kampanjen Jakten på Den Gylne Eltekrok – Norgeshistoriens aller første 360-graders påskekrim.

— Det er en stund siden Facebook åpnet for kampanjer med 360-graders filming, men det er ikke så vanlig ennå. Vi syntes det var en glimrende idé å la folk bli med inn i et av bakeriene våre på denne måten. Det unike med dette formatet er at brukerne kan sveipe seg frem og tilbake inne i filmen, avhengig av hvor de ønsker å se. Dette er såkalt virtual reality, sier Nordgård.

Vil bidra til åpenhet

Å bidra til åpenhet rundt det Bakehuset driver med var en annen viktig målsetning for påskekrim-kampanjen.

— Dette var en fin anledning til å åpne dørene for publikum og vise frem hverdagen i bakeriet vårt, forteller Nordgård.

Opptakene til «Jakten på Den Gylne Eltekrok» ble gjort på Møllhausen-bakeriet på Furuset i Oslo. Der har Bakehuset både bakeri og konditori. I filmen forteller privatetterforsker Melnes at bakeriet store stolthet, Den Gylne Eltekrok, er forsvunnet. Han ber om hjelp til å løse forsvinningssaken ved å la seerne bli med på å finne spor inne i fabrikken.

Nådde ut til 400 000

De som så filmen og klarte å løse krimgåten, hadde mulighet til å vinne premier.

— Det var nok konkurranse-aspektet som tiltrakk seg flest seere, men det var sikkert også noen seere som bare var nysgjerrige på hvordan et stort bakeri ser ut på innsiden, sier Nordgård.

Siste opptelling viser at «Jakten på Den Gylne Eltekrok» nådde over 400 000 personer i løpet av påsken.

— Og det må vi jo anse som veldig bra! Vi kan nok si at dette har vært en suksess, konkluderer Nordgård.

Populær påskekrim: Bakehusets krimgåte Jakten på Den Gylne Eltekrok nådde ut til over 400 000 personer i løpet av påsken.
Populær påskekrim: Bakehusets krimgåte Jakten på Den Gylne Eltekrok nådde ut til over 400 000 personer i løpet av påsken.
Powered by Labrador CMS