Det irske næringsmiddelselskapet, Kerry har utviklet en ny sukkererstatter, TasteSense, et naturlig smaksstoff som tilfører søtsmak til mat- og drikkevarer, skriver worldbakers.com.

Produsenten lover samme smak og munnfølelse som sukker, men uten sukkerets negative egenskaper, skriver nettstedet.

Dagens trend i hele Europa er sunnere livsstil og større oppmerksomhet på hva mat og drikke egentlig inneholder. Dette baner vei for alternativer til sukker.

Spiser 32 kilo i året

I følge tall fra EU, så spiser innbyggerne i snitt 32 kilo sukker per år, noe som har fått varselslampene til å blinke hos helsemyndigheter som igjen skaper press på produsenter for å redusere sukkerinnholdet i mat.

Men forbrukerne vil ikke gi slipp på smaken av sukker, skriver Kerry i en pressemelding, og viser til egen forskning som forteller at en av tre europeiske forbrukere drikker mindre brus enn for et år siden, 52 prosent av forbrukerne kjøper mindre brus grunnet høyt sukkerinnhold, 60 prosent av forbrukerne er på utkikk etter drikkevarer med et lavere sukkerinnhold.

Må ha riktig munnfølelse

– Sukker er ikke bare den søte smaken i et produkt, det er mye mer komplekst. Sukker gir også tekstur til mat og drikke og en munnfølelse som forbrukerne elsker. Mange erstatningsløsninger som tilbys i dag, kan ikke fullt ut levere den tapte smaken og munnfølelsen av sukker. Det nye produktet fra Kerry, har blitt utviklet for å løse disse problemene både for forbruker og produsenter, sier Leigh Anne Vaughan, markedsdirektør ved Kerry Taste and Nutrition.