Studentene, som alle går på entreprenørskap-linjen på BI i Trondheim, må i andre studieår skape sin egen bedrift. Gjengen på fem gutter har satset på å forenkle livet for alle som vil steke boller hjemme, skriver Trd.by.

Lars Lian bak resepten

Far til en av gutta er Lars Lian og det er han har utviklet resepten på bollene.

Bollene bakes hos Rosenborg Bakeri, fryses så ned og legges på frys. Det er ikke et ferdig produkt, men må heves og stekes hjemme.

– De fleste vil tilby en tjeneste eller et produkt som gjør hverdagen enklere for folk flest. I dag vil vi ha mye fritid, og spare tid der vi kan, sier Bendik Lian Kvaale .

– Ideen slo oss ganske fort. I ulike selskap eller i barnebursdager vil man gjerne bake, og baking tar tid. Vi ville lage et ferdigprodukt som smaker like godt som når det er hjemmelaget, sier Fredrik Hassel til avisa.

Positiv respons

Nå går gutta rundt og tilbyr vareprøver til byen kafeer, og de har fått positive tilbakemeldinger. En kafé vil teste prøvesalg av bollene.

Målet til studentene er dagligvaremarkedet. Men det er ikke bare bare.

– Dagligvarekjedene har som regel store, bindende avtaler med store produsenter. Da er det ganske vanskelig å komme seg inn. Men vi er et skritt nærmere hver uke, og hovedkontorene til de ulike kjedene har vist interesse for produksjonen, sier Bendik Lian Kvaale.