Det kunne etter hvert bli slunkne lager i bakerier- og konditorier hvis streiken rammet bransjens leverandører. Streiken ble imidlertid avblåst torsdag ettermiddag. (illustrasjonsbilde).

Streiken er over

Streiken er over og baker- og konditorbransjen unngikk de store konsekvensene.

Publisert Sist oppdatert

Fra mandag morgen 17. april ble 22.947 LO-medlemmer tatt ut i streik. Ringnes, Orkla, Coca-Cola, Tine og Mondelez vat blant bedriftene var omfattet av streiken.

Og fra fredag 21. april klokka 06:00 skulle streiken trappes opp. Det var planlagt et streikeuttak på ytterligere 16.561 medlemmer. Blant bedriftene som skulle tas ut i streik fra fredag var Idun Industri AS og Pals AS, som begge er viktige leverandører til baker- og konditorbransjen.

– Akkurat nå er det ikke noe som tilsier at partene er i nærheten av en løsning. Så vi regner med å bli tatt ut, sa administrerende direktør i Pals, Trond Aarø, til Bakeri.net tirsdag.

Torsdag ettermiddag ble det imidlertid klart at partene hadde kommet til enighet og at streiken var avlåst.

Dermed unngikk Pals at 14 av rundt 50 ansatte ble tatt ut. Det samme gjorde Idun Industri der det skulle tas ut 32 ansatte.

Krevde økt kjøpekraft

LOs hovedkrav i streiken var å sikre arbeidstakernes andel av verdiskapingen og økt kjøpekraft, prioritere likelønn og motvirke lavlønn.

Alle LO-medlemmer får 7,5 kroner i timen, de lavtlønte får 11,5 eller 10,5 kroner, avhengig av om de har lokal forhandlingsrett eller ikke.

Powered by Labrador CMS