Det mener administrerende direktør for Aunt Mable’s (Millba AS), Bernt Ove Søvik. Han var på plass under den store SIAL-messen, som ble arrangert i Paris 16- – 20. oktober i år.

Messen er arena og møteplass for er importører fra hele verden. I år var det hele 7000 utstillere og 155.000  besøkende.

– Sist vi var her fikk vi på plass 7-Eleven Singapore. Hva vi får på plass i år er for tidlig å si, men vi har god tro på nye eksportland og kontrakter i år også, sier Søvik til Dagligvarehandelen.

 

– Norge er like attraktiv

Søvik har har markedsført selskapets varer på verdensmarkedet i mange år. Norsk matproduksjon er en sterk merkevare, som er etterpsurt i verden. Han stusser derfor over fraværet av mange norske produsenter på viktige internasjonale arenaer.

– Gitt visse landbrukspolitiske begrensninger, er det ingen grunn til at norske produsenter ikke skal få det til på eksportmarkedene ute i verden. Med effektiv produksjon er norske lønninger ingen hindring i verdensmarkedet.

Nøkkelen er industrialisering av kakekategorien, mener han.

 

Stor pågang

De norske aktørene som deltok på Sial kunne melde om stor interesse for norske produkter og merkevarer. Det var hektisk virksomhet med kødannelse foran standene. Sigdal bakeri var representert, men ønsker ikke å uttale seg om begivenheten av konkurransehensyn, får Bakeri.net opplyst.

SIAL messen er også inspirasjon og læring. Hele 250 ulike arrangement, konkurranser, innlegg og debatter, sto på programmet i løpet av messen.

Neste messe skal arrangeres 21.-25. oktober 2018.