Søndag kveld ble det kjent at Bakst Holding AS, som fra før av er største eier av Bakeriet Mo i Rana, blir ny hovedeier i Bakehuset Nord-Norge. Dermed blir dette en betydelig aktør med over 400 millioner kroner i omsetning.

— Dagens marked er preget av konsolideringer over hele linja, og det er alltid veldig greit å være del av noe større, sier administrerende direktør i Bakehuset Nord-Norge, Inge Forsaa til Bakeri.net.

Konsolidering i nord

Bakst Holding AS, som fra før er største eier av Bakeriet Mo i Rana, har kjøpt aksjemajoriteten i Bakehuset Nord-Norge av Kjetil Emil Olsen og hans selskap, Napoleon Invest AS.

Bakehuset Nord-Norge har ekspandert kraftig siden Olsen kjøpte bakeriet i 2000, og består i dag av syv bakerier som dekker markedet fra Vestfjorden til Kirkenes, inkludert Svalbard.

Bakeriet Mo i Rana leverer med sine avdelinger på Mo i Rana, Brønnøysund og Bodø til hele Salten og Helgeland. I tillegg eier Bakeriet AS 50 prosent av Hamstad Bakeri i Namsos. 

Kjetil Emil Olsen fortsetter som minoritetseier og skal sitte i styret i minimum fem år fremover.

 

 

— Vi er overbevist om at dette er helt riktig. Målet har vært å etablere en større aktør fordi konkurransen i dagligvaremarkedet er skikkelig tøff for tiden, tilføyer administrerende direktør i Bakeriet Mo i Rana, Jan Vikestad.

Tenker samarbeid

Foreløpig vil de ikke si så mye om fremtidsplanene for Nord-Norges desidert største bakeri. Begge understreker at det meste blir som før.

— Det er ikke så mye som kommer til å bli annerledes i nærmeste fremtid. Men på sikt vil det nok være naturlig å samarbeide mer. Felles innkjøpsavtaler og samarbeid om drift kan bli aktuelt. Nå som vi står sammen, kan vi unytte hverandres styrker og kompetanser, sier Vikestad.

Bakeriet Mo i Rana lanserte tidligere i år hjemleveringstjenesten Morgenbrød i Bodø og Mo i Rana, og Vikestad forteller at denne tjenesten nå kan bli aktuell for flere byer, som for eksempel Tromsø.

— Det er ikke fokus akkurat nå, men dersom kundegruppen i Tromsø ønsker en slik tjeneste, kan det helt klart bli aktuelt på sikt.

Hos Konkurransetilsynet

— Kan det også bli aktuelt med ett felles navn på sikt?

— Ingen vet hva som skjer fem til ti år fremover i tid, sier Vikestad, som minner om at oppkjøpet er meldt inn til Konkurransetilsynet og venter på en endelig godkjenning derfra.

— Vi regner med at det vil gå i orden, men ingenting er helt sikkert før Konkurransetilsynet har sagt sitt. De har 25 dager på seg.