Umami Arena: Ambisjonen er å skape neste generasjons møteplass for alle som jobber med mat og drikke.
Umami Arena: Ambisjonen er å skape neste generasjons møteplass for alle som jobber med mat og drikke.

Stor suksess for Umami Arena 2023

Hele 25.600 besøkende fant veien til messen i Nova Spektrum på Lillestrøm fra 14. til 17. februar.

Publisert Sist oppdatert

Vi er fantastisk godt fornøyd med tilbakemeldingene vi har fått fra både utstillere og besøkende.

Arvtakeren etter Smak-messen, Umami Arena, og Holdbar gikk av stabelen fra 14. til 17. februar i Nova Spektrum på Lillestrøm. Her presenterte 453 utstillere for 25.600 engasjerte fag- og bransjefolk.

– Vi er fantastisk godt fornøyd med tilbakemeldingene vi har fått fra både utstillere og besøkende, sier Umami Arena-direktør Torill Engelberg i en pressemelding.

Hun synes det er ekstra gledelig at utstillerne melder om «veldig høy kvalitet på de besøkende».

– Dette betyr at vi har klart å tiltrekke oss riktige målgrupper, som betyr at utstillerne får besøk av relevante gjester på sine stands, sier Engelberg.

Landbruks- og matminister Sandra Borch delte ut Horecabransjens Ærespris 2023 til Morten Thorvaldsen.
Landbruks- og matminister Sandra Borch delte ut Horecabransjens Ærespris 2023 til Morten Thorvaldsen.

Åpnet og delte ut pris

Landbruks- og matminister Sandra Boch stod for den høytidelige åpningen av Umami Arena. Borch fikk i tillegg dele ut Horecabransjens Ærespris 2023 til Morten Thorvaldsen. Han har ledet Thon Hotels i nesten 35 år og har ifølge juryen «vært en forbilledlig arbeidsgiver innenfor rekrutteringen til bransjen».

Mesterskap og kåringer

Umami Arena 2023 var vertskap for hele 11 norgesmesterskap innen ulike mat- og drikkerelaterte kategorier.

I tillegg til den høythengende Horecabransjens Ærespris, ble det delt ut viktige priser som Landskonferansens kompetansepris, NM i Sunn mat i kantina, og Årets mest kreative Kuttmatsvinn-pris.

Under Pizza Champion Cup Norge ble det også tid til litt show.
Under Pizza Champion Cup Norge ble det også tid til litt show.

Kunder fra ulike markeder

Kommersiell sjef for Out of Home i Tine, Marit Wanvik Halvorsen, opplevde det som flott å være «tilbake» på Norges største mat- og drikkemesse.

– Umami er en uavhengig arena som samler mye kompetanse under samme tak. Vi har møtt kunder fra ulike markeder; alt fra produsenter til produktutviklere, kokker, innkjøpere og andre beslutningstakere. I tillegg har vi fått muligheten, gjennom Tine Master Class med kjente Bocuse d’Or-kokker, å gi kunden en unik opplevelse og vise at vi satser på dem, sier hun.

Bra respons – gode leads

Markedssjef i Primulator, Lasse André Lööv-Olsen, forteller at det har vært «morsomt og gøy som alltid» å delta på messen.

– Men litt ekstra slitsomt i år med så mange aktiviteter og stander som vi hadde, legger han til.

Primulator hadde i år en en vann- og hygienestand i glassgangen i tillegg til sin egen Primulator-stand. Selskapet deltok dessuten i både NM i kaffekunst og NM i gelato/iskrem.

– Den sterke tilstedeværelsen har gitt oss mange kundemøter og presentasjoner – og ikke minst mange gode leads. Vi opplevde god respons fra de besøkende, sier Lööv-Olsen.

Mål om å favne bredt

Umami Arena-direktør Torill Engelberg forteller at de har jobbet målrettet med å kommunisere og posisjonere seg inn mot fagmiljøene.

– Målet var å bygge et program som favnet bredt innenfor alt som handler om mat og drikke. Vår ambisjon er å bli det stedet hvor bransjen og fagfolk vil treffes. Umami Arena skal bidra til å skape tilhørighet, læring og inspirasjon –og ikke minst være en arena for handel og nettverksbygging, sier hun.

Streetfood fra vinnerlaget i konkurransen Årets grønne kokk.
Streetfood fra vinnerlaget i konkurransen Årets grønne kokk.
Powered by Labrador CMS