Kløverbakeriet er Bunnpris sin bakevareleverandør i Trøndelag, og holder til på Flatåsen i Trondheim. Selve bakeriet holder en lav profil på nettet, og når bakeri.net ringer Daglig leder Svein Johnny Tinnen, er det ikke noen vits i å legge skjul på at informasjonen er mangelfull.
– Vi eies av Bunnpris. Opprinnelig så er det gamle Hoff bakeri, så gikk det konkurs og da kjøpte Bunnpriseier Trond Lykke dette sammen med Rosenborg bakeri. Rundt 2005-2006 ble Rosenborg kjøpt ut, og Lykke utvidet arealet til det dobbelte.  Nå eier  Lykke nesten alt sammen, informerer Tinnen.

Tinnen kaller bakeriet for «et tidsmessig bakeri», som i hovedsak produserer brød, men også  Wiener, brix, rundstykker og hvetebakst.
– Vi har ikke eget konditori, og ikke påsmurt eller utsalg. Vi bestiller en del konditorvarer gjennom Bakers, sier Tinnen.

Bakeriet produserer noe julebakst selv, som smultringer, tradisjonelle  julekaker og julebrød , samt Trøndelagsspesialiteten Sirupskake. Julekjeks og julekaker kjøper de fra Rosenborg bakeri.

 

På vei opp igjen

Kløverbakeriet har omtrent 19- 20 årsverk, og det er produksjon sju dager i uka – med leveranser til Brustad-buer. Daglig leder er også selv med  i produksjonen. Han har jobbet som driftssjef hos Bakers i Trøndelag i mange år, og tilbringer mye av tida si i produksjonen på Kløverbakeriet.

Fra en omsetning på 52.2 millioner kroner i 2012, har bakeriet gått ned til 44 millioner kroner i omsetning i 2014.
– Vi har hatt en  stor nedgang, sier Tinnen. Bunnpris skiftet grossist til Rema Distribusjon, og da mistet de mange butikker i Trondheimsregionen til Norgesgruppen.

I forbindelse med omstillingen for tre-fire år siden, gjorde Kløverbakeriet store investeringer og effektiviseringer, spesielt i forhold til linjeproduksjonen, og utnyttelsen av denne.
– Vi måtte omstille, Vi har heldigvis en svært tydelig eier, så vi fikk klar  beskjed om hvilke butikker vi kom til å miste. Vi måtte virkelig gå i oss selv både på effektivitet og kvalitet. Vi effektiviserte seks årsverk på ett år! Vi la om prinsippene i forhold til hvordan vi produserte og pakket. Samtidig så har vi investert i steinovn og tilbyr flere typer håndtverksbakt brød.

– Det har fungert brukbart, vi er på vei opp igjen nå,  avslutter Svein Johnny Tinnen.