– Vi har hatt stor omsetningsøkning siden vi startet opp her i 2014. Omsetningen har økt innen dagligvare, storhusholdning, horeca, og ikke minst, i våre egne utsalg, forteller daglig leder i Haugli Bakeri Produksjon AS, Stein Olsen.

Det nye bakeriet på Sakkestad næringsområde sør i Haugesund kostet rundt 60 millioner kroner, og var en stor investering for Haugli-konsernet. Men mye tyder nå på at det også var en lønnsom investering.

— Vi hadde betydelige flytte- og innkjøringskostnader det første året. Det var krevende å få nye maskiner og folk til å samarbeide godt, noe som ga røde tall på bunnlinjen. Men etter mye «rydding» kommer vi ut med balanse i driften for 2015, og for 2016 budsjetterer vi med overskudd, sier Olsen.

 

Han beskriver selskapets utvikling fra 2014 som «svært positiv».

— Vi er blitt mye mer synlige i markedet, og vi har styrket stillingen vår som distriktets ledende lokalbakeri. Innen kake- og konditorsegmentet har vi en spesielt sterk stilling nå. Men vi ser stadig forbedringsmuligheter og ambisjonene er høye. Målet er å bli blant landets beste bakerier og konditorier, sier Olsen.

Haugli Bakeri har elleve egne utsalg, hvor kundene blant annet kjøper mye konditorvarer. I tillegg leverer bakeriet ferske brødvarer til blant annet Rema 1000 lokalt – både morgen og kveld.