Daglig leder for Runex, Ole Bretvik, viser blant annet frem nyheten ePan fra American Pan på iba 2023.

Stor interesse for smarte former

MÜNCHEN: – Alle de store industribakeriene har vært innom standen vår, forteller daglig leder i Runex, Ole Bretvik, på iba 2023.

Publisert

Bakeri.net møter daglig leder i Runex, Ole Bretvik, på dag fire av den store iba-messen i München. 

– Jeg har stått på standen vår hver dag, og det har vært veldig mange nordmenn innom. Alle de store industribakeriene har vært her, men også flere mindre bakerier. Så vi er kjempefornøyde, forteller han.

For to år siden ble Runex kjøpt opp av American Pan, og selskapet heter nå Runex and American Pan Company. På iba 2023 presenterer de flere spennende nyheter for både gamle og potensielt nye kunder.

– Det nye systemet teller hvor mange ganger hver form har vært brukt i produksjon, forteller Ole Bretvik.

– En av de mest interessante nyhetene våre her på iba i år, er pan-tracking. Dette er et nytt system som gjør det lettere å ha kontroll på at bakeformene holder nødvendig kvalitet til enhver tid, forteller Bretvik.

Kan unngå full panikk

Han forklarer at systemet teller formene hver gang de er inne i en bakesyklus, slik at bakeriet kan vite hvor mange ganger en form har vært brukt i produksjon. 

– Vi fester en qr-kode på alle former og plater. Så har vi en sensor som leser av og registrerer hver passering. Vår erfaring er at få eller ingen bakere har noen oversikt over hvor mange ganger formene deres er brukt. Dermed ringer de til oss i full panikk når ting begynner å sette seg fast. Med pan-tracking kan vi unngå dette fordi vi kan gi beskjed til bakeriet i god tid før denne problematikken inntreffer, sier Bretvik.

På hver form eller plate er det en qr-kode som leses av en sensor.

Tynnere og sterkere

En annen nyhet som fremheves på messen til Runex/American Pan er de nye ePan-formene.

– De er laget av et tynnere, men samtidig sterkere materiale. Fordi ePan-formene er tynnere, tar det kortere tid å varme dem opp og å kjøle dem ned. Og derfor gir de betydelige besparelser i form av energi, tid, materialer samt kostnader knyttet til vedlikehold og erstatninger, forteller Bretvik. 

Powered by Labrador CMS