Årets tur går til Ljubljana, hovedstaden i Slovenia. Det norske reisefølge med en betydelig del av den norske baker og konditorbransjen setter seg på flyet 29. mars og er tilbake på norsk jord 1. april. Turen er en miks av fag og det sosiale. Det har vært en vinneroppskrift for kjeden i svært mange år.

Topp engasjement

– Vi er veldig godt fornøyd med årets påmelding. Med 143 påmeldte er dette er av de turene med flest bakerier representert. Det synes vi er veldig gledelig. Engasjementet er på topp og viser en god lojalitet til kjeden, sier Georg Husebæk i Din Baker til Bakeri.net.

Fra sentrum av Ljubljana, hovedstaden i Slovenia.

Fra sentrum av Ljubljana, hovedstaden i Slovenia.

Foto: Adobe Stock

Allsidig program

– Hva står på årets faglige program?

– Vi har et variert program. En av kjedens viktigste områder er innkjøp og vi vil derfor ha en oppdatering av innkjøpsbiten. Vi skal også ha litt oppsummering av fjoråret og hva vi skal gjøre videre. I tillegg har vi også litt bakefaglig på agendaen med noen spennende prosjekter vi holder på med. Utover dette blir det fokus på salgsarbeidet ute i butikkene.

– Det er viktig for våre medlemmer at butikkene er en effektiv salgskanal. Når mer og mer salg skjer gjennom egne bakeriutsalg er det et uttrykk for at kunden ønsker å ha en fagperson og faghandel å forholde seg til. Derfor har vi også styrket vår stab med Trond Aam som skal hjelpe våre medlemmer med å lykkes enda bedre med salgsarbeidet, sier Husebæk.

Speeddating

Også en rekke leverandører er med på turen. Det vil også i år bli en slags form for speeddating mellom bakeriene og leverandørene der leverandørene får presentert sine fokusområder og nyheter.

– Det skal være både lønnsomt og morsomt å være en del av Din Baker, både som medlem og som leverandør. På vår årlige tur kan bakere og leverandører møtes i en litt mer uformell setting.  

– Og hva kan Ljubljana by på?

– Slovenia er et matland. Her er det mye spennende innenfor smak og mat. Byen har mange gode bakerier og konditorier som vil være naturlige stoppunkter når norske fagfolk inntar hovedstaden, sier Husebæk som sammen med både stab og medlemmer gleder seg til årets store høydepunkt.