Da Free From Functional Food Expo ble arrangert i Barcelona i fjor, hadde messen flere utstillere og besøkende enn noen gang.
Da Free From Functional Food Expo ble arrangert i Barcelona i fjor, hadde messen flere utstillere og besøkende enn noen gang.

Stor fagmesse endelig i Skandinavia

Etter ønske fra produsentene blir Europas største fri for-messe arrangert i Skandinavia i år.

Publisert Sist oppdatert

Fokuset på matvarer i de nordiske landene har endret seg markant.

Messen Free From Functional Food Expo er en europeisk messe som fokuserer utelukkende på mat innenfor kategoriene fri for-produkter, veganske produkter, kosttilskudd og funksjonell mat.

I fjor ble messen arrangert i Barcelona med 260 deltakende produsenter og 4300 innkjøpere. Det var en økning på 20 prosent flere produsenter og 29 prosent flere innkjøpere, sammenlignet med året før.

Messen har vokst kraftig hvert år siden oppstarten i 2013, og sannsynligvis er forklaringen på det den økende interessen rundt vegetarisme og produkter uten for eksempel gluten, laktose og sukker i mange europeiske land.

Stor interesse i Norden

Årets messe, som er den sjette i rekken, vil finne sted i Stockholm 16. og 17. mai.

— Produsentene av fri for-produktene har selv bedt om at vi plasserer messen i Skandinavia, og den forespørselen har vi nå etterkommet. De har merket seg hvordan fokuset på matvarer i de nordiske landene har endret seg markant i retning av mer vegetarisme, kjøttfrie dager, plantebasert kost og matvarer uten for eksempel gluten, laktose og sukker, sier Ronald Holman, utstillingsdirektør for Free From Functional Food Expo, i en pressemelding.

Ikke åpen for private

I Norge er blant annet vegetarisme i kraftig vekst, både i form av antall nordmenn som lever helt vegetarisk eller vegansk og etterspørselen og forbruket av vegetariske matvarer. Ifølge statistikk publisert av Norsk Vegetarforening i 2011 hadde antall vegetarianere i Norge mer enn doblet seg på 20 år, og i 2016 viste en undersøkelse utført av Nationen at 23 prosent av den norske befolkningen ville foreta et kjøttkutt det året.

Free From Functional Food Expo er en ren B2B-messe og er derfor ikke åpen for private besøkende.

Powered by Labrador CMS