Så lenge det er kunder, holder vi oss varme, konstaterer Trude Bergundhaugen og Anita Rud Rosenborg. Sjefene hos Baker Kristiansen har dratt på Sjusjøen denne uken. Ikke for å stå på ski, men for å stå i food truck.

Kjøpt for Sjusjøen

I vinter har det tradisjonsrike bakeriet på Moelv kjøpt ny «filial», nemlig. Nå har de ett utsalg på Moelv, ett i Brumunddal og ett på hjul.

– Vi kjøpte den med tanke på Sjusjøen, forteller Trude Bergundhaugen til Bakeri.net. På denne tiden av året er vintersportsstedet i Ringsaker fullt av folk. Nå får de

Hveteboller med bringebær har tatt turen ned i mang en tursekk på Sjusjøen, forteller Trude Bergundhaugen og Anita Rud Rosenborg.

Hveteboller med bringebær har tatt turen ned i mang en tursekk på Sjusjøen, forteller Trude Bergundhaugen og Anita Rud Rosenborg.

Georg Mathisen

muligheten til å ta med seg ferske bakervarer i ryggsekken – eller tilbake på hytta.

Baker Kristiansen har snakket en stund om å skaffe seg bil. – Denne var innredet allerede, sier Anita Rud Rosenborg. De har tilpasset innredningen litt, og så planlegger de å fikse mer når sommeren kommer. Utvendig har den fått logo og slagord, men de vil gjerne gjøre dekoren enda mer fristende.  – Fine bilder og mer stæsj, men vi venter til det blir varmt i været, konstaterer hun.

Kø foran luken

Kundene setter pris på tilbudet likevel. – Det er lang kø når vi åpner, forteller de to. Foreløpig har de merket at det er vanskelig å beregne hvor mye de skal ta med seg av de forskjellige produktene. Det er ikke bare å gå og hente mer, heller – med over en halvtimes kjøretur hver vei må de pent klare seg med det de har med.

Baker Kristiansen har bak seg et år der salget gikk kraftig ned i perioder. Bakeriet selger alt gjennom sine egne utsalg. – Salget ut har økt, men vi har mistet mye til forretningskunder, forteller Anita Rud Rosenborg.

Kø for å få ferske bakervarer på uventet sted, rett ved løypene.

Kø for å få ferske bakervarer på uventet sted, rett ved løypene.

Georg Mathisen

Et bein til å stå på

Det er også en grunn til å skaffe seg food truck: – Det er et bein til å stå på, slår Trude Bergundhaugen fast.

De to forteller om blide kunder som ønsker bakerbilen velkommen. Etter vinterferien er det ikke lenge til påske – men de første erfaringene med egen bil er så gode at de godt kan tenke seg å bruke den andre steder, også.

Bilen skal dekoreres finere bare det blir varmere i været, forteller Trude Bergundhaugen, som fant food trucken ferdig innredet.

Bilen skal dekoreres finere bare det blir varmere i været, forteller Trude Bergundhaugen, som fant food trucken ferdig innredet.

Georg Mathisen