Han har eid og drevet bakeriet i Morvik i Åsane i 27 år. – Det er trasig. Hver dag har jeg kunder som ringer og spør meg om vi har startet opp igjen, sier Jensen.

Det var slett ikke mangel på kunder som gjorde at han bokstavelig talt måtte pakke sammen – det var mangel på et sted å være.

Fortsatt i Morvik

Huset som bakeriet har drevet i, skulle nemlig brukes til annet. Dermed ble ikke leiekontrakten fornyet. Tor Rune Jensen fant ikke noe nytt sted å være – selv ikke en ivrig kunde som undersøkte ledige tomter i nærområdet, klarte å hjelpe, forteller lokalavisen Åsane Tidende.

Det må nemlig være i nærområdet. Morvik Hjemmebakeri skal nemlig fortsatt være i Morvik eller på Tertnes. Bakeren vil ha 80 til 100 kvadratmeter i lokaler som er synlige fra veien.

Tor Rune Jensen forbereder seg på å starte opp igjen med seg selv som eneste baker.

Tor Rune Jensen forbereder seg på å starte opp igjen med seg selv som eneste baker.

Foto: Privat

– Vi må ha bakeriet der som vi har tilhørighet. Det er bare å ha is i magen. Jeg venter på et par tilbakemeldinger nå, forteller han.

Må satse mindre

Morvik Hjemmebakeri har vært oppe i åtte deltidsansatte i tillegg til to bakere på fulltid. – Nå har flere av dem funnet en ny jobb, og det er bra, sier Tor Rune Jensen.

Hvis han finner nye lokaler, regner han nemlig ikke med å kunne starte i samme omfang som før. Ikke til å begynne med.

– Det kan gå greit med bare meg selv til å produsere, sier han. – Jeg har mulighet til å vente noen måneder før jeg åpner igjen, men det kan jo ikke gå hvor lenge som helst, heller.