Stengt etter mer enn 150 år

Men eierne har ennå et ørlite håp om å finne en ny driver til det lønnsomme håndverksbakeriet.

Publisert Sist oppdatert

Vi lar alt stå som det har vært en stund til.

Klokken 13 på nyttårsaften stengte brødrene Terje (68) og Trond Arthur Nordhøy (71) familiebakeriet Aug. Olsen i Namsos for siste gang.

I over to år hadde de lett etter noen som kunne tenke seg å overta bedriften, men uten hell. Det til tross for bakeriets trofaste kundekrets og solide regnskaper.

– Hadde dette bakeriet ligget i Trondheim eller i Oslo, så hadde det blitt solgt på dagen. Vi har en driftsmargin på nærmere 17 prosent, og det er det ikke så mange andre i bransjen som kan vise til, sier Trond Arthur til Bakeri.net.

Over 150 år

Det var brødrenes oldefar, August Olsen, som startet Aug. Olsen Bakeri i Namsos i 1899. Han startet det imidlertid ikke fra grunnen av. August overtok svigerfarens bakeri, som hadde blitt startet i slutten av 1860-årene. Historien til Aug. Olsen Bakeri strekker seg derfor over 150 år tilbake i tid.

Trond Arthur forteller at bakeriet alltid har vært et håndverksbakeri. Flere av oppskriftene som de brukte helt til det siste stammer fra oldefarens tid, og han hadde sannsynligvis fått dem fra svigerfaren.

Lar det stå

– Hva skjer med bakeriet nå? Er dere i ferd med å pakke ned utstyret og tømme lokalet?

–Nei, vi lar alt stå som det har vært en stund til. Jeg har fortsatt et ørlite håp om at det kan dukke opp noen som vil ta over. Vi hadde veldig mange faste kunder, og jeg får daglige henvendelser med spørsmål om vi ikke kan holde det gående en liten stund til, sier Trond Arthur, som begynner å bli en smule lei av å forklare seg.

–Det er nesten så jeg ikke orker å gå ut lenger, for jeg blir nærmest overfalt på gaten, sier han humoristisk.

Brødrene hadde sett for seg at et ektepar der den ene er baker og den andre er konditor, kunne passe til å ta over bedriften.

– Det kunne gjerne ha vært noen fra utlandet, for eksempel Italia, sier Trond Arthur, som enn så lenge er villig til å hjelpe en ny driver i gang.

 

 

 

Powered by Labrador CMS