Talor Browne utenfor Talormades produksjonslokale i Maridalsveien.
Talor Browne utenfor Talormades produksjonslokale i Maridalsveien.

Stenger fem av seks kafeer

– Folk har mindre penger å bruke på doughnuts nå, sier Talormade-gründer Talor Browne.

Publisert

Vi krymper nå tilbake til bare én kafe.

I forrige uke så Talormade-gründer Talor Browne seg nødt til å informere både sine ansatte og sine kunder om at bedriften må nedskalere kraftig.

– Talormade i dagens form har ikke lenger livets rett, skriver hun i en post på Instagram.

Talor Browne er den australske kaffebrenneren som i 2010 kom til Oslo for å jobbe hos Tim Wendelbo. I 2017 åpnet hun og kollegaen Jørgen Hansrud kaffe- og doughnut-baren Talor & Jørgen på Youngstorget. Det ble en stor suksess fra første dag, men etter hvert skar samarbeidet med Hansrud seg.

I 2019 startet Talor Browne opp et nytt kaffebrenneri og doughnut-bakeri med Åpent Bakeri i ryggen. I starten av 2020 åpnet den første Talormade-kafeen på Lillo Gård, og i løpet av de neste tre årene ble det åpnet fem kafeer til på ulike steder i hovedstaden.

Men i november i fjor, omtrent samtidig med at strømprisene begynte å stige, begynte omsetningen i Talormade-kafeene å synke. Når heller ikke årets sommer levde opp til forventningene, så Browne seg nødt til å agere.

Alt under ett tak

Nå samles hele Talormades virksomhet under ett tak her i Bispevika.
Nå samles hele Talormades virksomhet under ett tak her i Bispevika.

– Dette betyr at vi må si farvel til steder og mennesker som vi er glad i. Vi krymper nå tilbake til bare én kafe, opplyser hun på Instagram.

Browne prøver likevel å se positivt på situasjonen. Hun forteller at det har vært krevende å opprettholde den høye kvaliteten hun alltid streber etter når selskapet har vokst så raskt som det har gjort. Nå vil hun samle kaffebrenneriet, bakeriet og kafeen under ett tak og prøve å nå mål som det ikke var mulig å nå med storskala-produksjon.

Enda viktigere

Talormade inngikk nylig et samarbeid med 7-Eleven, og nå som fem av kjedens egne kafeer legges ned, blir dette samarbeidet enda viktigere.

– Det betyr at du fortsatt vil kunne kjøpe Talormade-doughnuts i nabolaget ditt. Men du må komme til Bispevika for å få den totale opplevelsen, skriver Talor Browne, som etter nedskaleringen blir eneeier av bedriften.

Ikke de eneste

Butikken på kjøpesenteret CC Vest er en av de fem som nå stenges.
Butikken på kjøpesenteret CC Vest er en av de fem som nå stenges.

Til Avisa Oslo forteller hun at flere i bransjen er rammet av de økonomiske nedgangstidene.

Jeg vet at vi ikke er de eneste. Alle jeg har snakket med i bransjen, opplever det samme. Det er de høye levekostnadene, krigen i Ukraina, og så videre – ikke noe vi har gjort. Folk har mindre penger å bruke nå. Vi er ikke et tradisjonelt bakeri som selger brød, men mer luksuriøse. Vi er det første folk kan gå uten, sier Browne.

Konkurrent gir opp

My Ugly Baby er en annen kaffe- og doughnut-kjede i i Oslo som er rammet av salgsnedgang. I vår stengte de kafeen i Vika, og nå er det klart at de stenger hele kjøkkenet sitt for godt.

16. september blir vår siste dag med doughnuts, opplyser My Ugly Baby på Instagram.

 

Powered by Labrador CMS