Årets finalister er Elda Bakeri (Gjesdalsveiens Conditori as) i Sandnes, Majas Bakeri i Larvik og W.B. Samson i Oslo.

Vinneren offentliggjøres på BKLFs landsmøte og bransjetreff på Leangkollen i Asker 8. mai.

Baker- og Konditorbransjens Landsforening har nå laget en nettside der du kan stemme på din favoritt.

Stor bredde blant finalistene

Juryen har kommet frem til tre bakerier som går videre til finalen. Disse tre representerer en bredde, fra relativt små til større aktører. De har alle jobbet systematisk med innovasjon over en lengre periode, og har blitt synlige i markedet med sitt konsept.


«Trykk her for å avgi din stemme»Elda Bakeri (Gjesdalsveiens Conditori as)
Et bakeri i Sandnes som over en lengre periode kun har satset på et glutenfritt sortiment. Elda Bakeri har lyktes godt med dette gjennom sunn og lønnsom drift. De har bygget stein på stein, og har vært i forkant av etterspørsel i markedet for glutenfrie produkter. Deres egne erfaringer som matallergikere har gjort at bakeriet ser muligheter der andre bakerier ser problemer.


Majas Bakeri
Et mindre bakeri i Larvik som har vært drevet godt over en lengre periode. De har innsett nødvendigheten av å snu seg fra å være et tradisjonelt bakeri med utsalg, til å bli et etterspurt og attraktivt sted. Man har fokusert på å få til gode matopplevelser gjennom tilpasset butikkløsning. I tillegg har man engasjert et designbyrå for å planlegge ny innredning av utsalg/kafè, hvor kundeopplevelsen settes i fokus.


W.B. Samson
En stor aktør som har 125-års historie i Oslo. Til tross for sin tilstedeværelse i hovedstaden med mange utsalg, har de sett at det har vært nødvendig å endre sine produksjonsmåter for å bli mer attraktive i markedet. Ny produktfilosofi ligger til grunn når de blant annet har lagt om produksjonen av brødene sine til håndoppslag og lang modning.

Det er BKLF som står bak prisen som ble delt ut for første gang i fjor. Da vant Edgars Bakeri i Mandal. I årets konkurranse har det vært 16 nominerte. Juryen ledes av Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall) og består i tillegg av Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Oddbjørn Roksvaag (Vest Vind Media).