Omlid er utdannet baker, men valgte økonomifag. Inntil nå. For da muligheten bød seg bestemte hun seg for å satse helhjertet på bakerfaget igjen.

– Det er dette med å gripe anledningen, da. Nå passet det bra for vi hadde lokaler. Stavern har mange små, koselige butikkutsalg, men hadde ikke noe håndverksbakeri. Jeg tenkte at det kunne være behov og etterspørsel for et slikt bakeri, sier hun til Bakeri.net.

Regine er eneste baker i den lille bedriften, og hun bruker økologisk mel og mange andre økologiske produkter i baksten. Bakeriet er et utsalg, da lokalene bare er på om lag 21 kvadratmeter. Investeringene kostet mer enn Regine og samboeren hadde sett for seg, her satses det for fullt.

 

Travle dager

Tre uker etter åpningen kan Regine konstatere at bakeriet har slått veldig godt an blant lokalbefolkningen og turistene. Bakeriet tilbyr kanelknuter, muffins, skolebrød, baguetter, rundstykker og brød. Det bakes hele dagen, slik at kundene kan få helt ferske produkter. Kanelknutene og speltbrødet er blitt veldig populært.

Regine har hatt svært travle dager siden åpningen for tre uker siden.

– Det meste blir utsolgt. Tilbakemeldingene har vært svært gode så langt, det er vi selvsagt veldig fornøyde med. Vi håper det fortsetter slik, sier hun.

 

Bygge sten for sten

Regines lille bakeri skal videreutvikle konseptet i tiden som kommer. Prøve ut baksten og kartlegge etterspørselen.

– Det er veldig koselig at folk velger våre produkter, og vi ser at mange kommer tilbake.

En travel sommer kommer til å gi et pekepinn på driften og behovene. Bakeriet skal utvikles gradvis.