Snart skal det produseres velsmakende lefser fra Bæstes Bakeri i det tidligere Haarberg-bygget i Eidsvåg, melder lokalavisen Driva.

Det er Dame Loe med erfaring fra Heimebakst på Skåla som har startet Bæstes Bakeri sammen med Stein Brubæk. Brubæk driver Brubekken Gardsmeieri som
produserer smør og rømme, kvitost og brunost, pultost og gammelost etter gamle tradisjoner.

Har kjøpt utstyr fra Sagbakken lefsebakeri

Bæstes Bakeri satser på å være i gang med produksjonen i løpet av månedskiftet november-desember.

— Vi har planer om å produsere ulike typer lefser. Hovedsakelig tynnlefse, men også tjukklefse og potetlefse. Alt med basis i lokale råvarer, forteller Loe til avisen.

De har investert rundt en million kroner i utstyr. Noe av utstyret er kjøpt brukt fra Sagbakken lefsebakeri på Istad der eierne ønsker å gi seg.

Levering til dagligvare

Bæstes Bakeri skal levere lefser til Bunnpris og Coop Extra i Eidsvåg, og i tillegg til noen butikker mellom Ålesund og Trondheim.

— Vi skal også delta på messer rundt om i distriktet og kommer til å være til stede med lefsene våre på Bondens marked i Trondheim. Det er ikke noe problem å komme inn med lokalprodusert mat på kjedebutikker dersom den som driver butikken ønsker å selge slike varer, sier Loe og Brubæk.

De har som mål å selge lefser for to millioner kroner allerede det første året. For å klare det, må de bake rundt 1000 lefser per dag. De starter med tre ansatte, men har mulighet for å utvide om nødvendig.