Når flyplassen står «ferdig» og offisielt åpnes torsdag 27.april 2017, har Gardermoen gått fra 20 spise- og serveringssteder til 37, og fra 6 kiosker til 10. En av de nye spisestedene blir Deli & Bakery fra Jamie Oliver, hvor bakervarer er noe av det de reisende kan meske seg med.

Deli & Bakery by Jamie Oliver er skapt ut fra ideen om det italienske bordet. ”God mat” i felleskap og der man kan velge fra et lekkert utvalg av ferskt tilberedte salater, antipasti, ferskt tilberedt kjøtt av ulik art, hjemmelaget pizza og smakfulle sandwicher. Kundene vil også hver dag ha mulighet til å kjøpe ferskt brød, bakervarer og frokostprodukter til å ta med seg, i tillegg til en kopp nytraktet italiensk kaffe, står det på Gardermoen sine hjemmesider.  I Deli & Bakery får man rustikke retter i et moderne, men uformelt miljø. Akkurat som i en hvilken som helst Jamie Oliver-restaurant, er tilknytning og kvalitet essensen av Deli & Bakery. Alt som serveres er laget av ferske, sesongbaserte og ikke minst bærekraftige ingredienser, står det. Om bakervarene skal produseres der eller leveres, har det ikke lykkes bakeri.net å finne ut av.

– Vi har et ønsket om et bredt utvalgt der man kan velge i internasjonale og norske menyer. Flere av serveringsstedene har norsk mat og drikke på menyen, mens andre har et internasjonalt snitt over seg. Det er kombinasjonene av dette som gjør oss sikre på at våre reisende har noen svært gode matopplevelser – til akseptable priser, å glede seg til, sier administrerende direktør ved Oslo Lufthavn, Øyvind Hasaas.

Blant de eksisterende serveringsstedene videreføres Peppes Pizza, O`Learys, La Baguette, W.B Samson, Caffè Ritazza, Starbucks og Aquavit Bar, mens Franks Deli og Upper Crust avvikles.