Ønsket for boken er at den kan bidra til å spre bakeglede og mestringsfølelse ved å skape noe eget, samt spre den deilige duften av nybakt i huset. OBK håper også at den kan inspirere til å gå på jakt etter nye brødfavoritter hos bakeren eller i brødhyllene i butikken, skriver OBK på sine sider.

Hvordan tror du, og håper du at brødentusiaster tar i mot boken?
– Jeg tror at boken vil bli tatt godt i mot. Vi har vektlagt å lage en bok som er enkel å bruke, men samtidig gir nok til brødentusiaster og de som har bakt en stund. Koblingen mellom oppskrifter, ernæringskunnskap og baketips sammen med flotte og inspirerende bilder bør gjøre boken attraktiv for mange grupper, mener Torunn, som definitivt er brødentusiast selv.

Sprer kunnskap om grovt brød

I «Grovt» er du nærmest garantert til å lykkes med bakingen. Ikke bare er det samlet grove oppskrifter med ulike typer korn, utforming og smak, men en grundig bakeskole og oppskrifter med ulik vanskelighetsgrad. OBK har også tatt med oppskrifter på sunne og gode hverdagsbrød, surdeigsbrød, eltefrie brød, brød bakt uten gjær, noen glutenfrie brød og i tillegg oppskrifter på småbakst.

Sunnhet og helse og viktigheten av å spise grove brød i den sammenhengen, er viet et helt eget kapittel i boka om hvorfor grove brød er bra. Å utgi bakebok har stått på OBKs ideliste i mange år, får bakeri.net vite. Men det var ikke før Samlaget tok kontakt om et mulig samarbeidsprosjekt, for under ett år siden, at selve den konkrete prosjektutformingen skjøt fart.

Er du spent på lanseringen?
– Det er alltid spennende å se hvordan noe en har jobbet med over lang tid og tror på blir mottatt. Jeg håper boken bidrar til å spre kunnskap om viktigheten av grovt brød i kostholdet og å skape entusiasme for brødbaking, sier Torunn Nordbø i OBK.

Lanseringen av bakeboken er altså 29. september.