Spent på dommernes dom

Tonje Holtungen og Vilde Nistad Strandos har jobbet mye med smak de siste månedene. Nå er de spente på hvordan dommerne vurderer innsatsen i Nordic Pastry Cup.

Publisert Sist oppdatert

Vi har jobbet mye med smak og det mener vi at vi har blitt gode på.

For Tonje Holtungen og Vilde Nistad Strandos har det vært en hektisk periode med mye trening frem til Nordic Pastry Cup. Bakeri.net traff de to like etter endt konkurranse og etter at de hadde ryddet båsen sin for å gi plass til bakerne som skulle gjøre sine forberedelser før de skal i ilden.

– Vi fikk oppgaven på vårparten. I starten var det mye idémylding for å finne frem til konseptet. Den siste måneden har det vært mer intenst. Siden jeg og Vilde bor på hver side av landet, har hun flyttet inn hos meg den siste tiden slik at vi kunne trene sammen.

Altoppslukende

– Så dere har blitt samboere?
– Ja, det har blitt slik den siste tiden, men det har fungert veldig godt, sier de nesten i kor og ler godt før de fortsetter: Treningen har den siste tiden vært altoppslukende. Vi har trent hver dag og hver kveld. I tillegg har vi hatt fulle jobber, så det har blitt lite tid til resten av våre familier.

– Da er det kanskje ekstra godt å være ferdig?
– Det blir som et lite antiklimaks. Hva skal vi bruke tiden på nå? Vi finner sikkert på noe. Vi får i alle fall litt mer tid til de der hjemme. Det blir godt å senke skuldrene litt etter dette.

– Lørdag skal vi bare kose oss. Det blir en lang dag med mye spenning med å se på bakerne før vi senere på kvelden skal delta på messefesten med premieutdeling.

Vilde Nistad og Tonje Holtungen i siste innspurt med showpiecen under Nordic Pastry Cup 2017.
Vilde Nistad og Tonje Holtungen i siste innspurt med showpiecen under Nordic Pastry Cup 2017.

Venter i spenning

– Dere har ikke fått noe signal fra dommerne?
– Nei, det har vi ikke fått utover det de sa da de ble intervjuet av speakeren under konkurransen. I smakingen på produktene ble det gitt en del kommentarer, men de sa ikke så mye, så vi vet ikke hvor vi står ut fra dette. Vi må nok leve i spenning til premieutdelingen.
– Vi vet jo hva vi selv har levert og vi har sett hva de andre har levert, men mye handler også om smak og konsistens. Så det er veldig åpent hvordan dette ender.

Best på smak

– Hva er styrken deres i det som dere har levert?
– Vi har jobbet mye med smak og det mener vi at vi har blitt gode på. Det dreier seg om både å finne de rette smakene og å få dem til å sitte sammen. Her har vi hatt med hele laget som har jobbet med smak sammen med oss. Vi har også hatt andre innom og hjulpet oss litt.

– Hva er det mest spesielle dere dere har gjort på smak?
– Det må være desserten som i hovedsak er av gresskar. Det er ikke så mange som er vant til å spise så mye gresskar generelt i Norge, bortsett fra i suppe. Vi har vist at gresskar fungerer bra til mye annet også. Idéen kom med Charlie og Sjokoladefabrikken. Her skulle vi jo ha med gresskar i showpiecen, så slik sett passet det veldig fint for å få en rød tråd.

Gresskar er en av hovedingrediensene i den norske desserten.
Gresskar er en av hovedingrediensene i den norske desserten.

Viktig støtte

– Vilde, du har jo en hel fanskare her. Og flere av dem sier at de har spist disse kakene mange ganger før. Hvor viktig har tilbakemeldingene fra dem vært?
– Noen har smakt mye kaker ja, sier Vilde og ler godt. Hun har brukt slekt og venne aktivt i sitt smakspanel for å evaluere produktene.

– Det har vært veldig greit å få tilbakemeldinger fra litt andre også, og ikke bare fagfolk. Her har jeg fått mange gode tilbakemeldinger. Mange av tilbakemeldingene har vi tenkt på selv, men det er greit å sjekke av at «vanlige folk» støtter det vi tenker. Jeg synes det er flott å få kvalitetssikret at kakene både ser fine ut og smaker bra.

Norsk del på tribunen

På den ene siden av tribunen, like ved det norske laget, samlet det deg noen titalls nordmenn som fulgte konkurransen tett. Rundt 15 av dem var slekt og venner av Vilde Nistad Strandos som hadde kommet fra flere steder i landet og dratt i samlet flokk til Stockholm for å støtte opp Vilde. Også Tonje Holtungen hadde flere av sine på tribunen.

– Betyr det noe å ha kjentfolk og nordmenn tilstede?
– Det er stas når noen heier. Og det er fint at noen kommer og gir deg en god klem etterpå og sier at det er sykt bra levert og at de er stolte. Det er veldig flott, sier Tonje.

Fornøyd med tema

Årets tema for konkurransen er film. Det norske laget valgt Charlie og Sjokoladefabrikken som tema.

– Er dere fornøyd med måten dere har utnyttet temaet på?
– Ja, det er vi. Her gjenspeiler noen ting smakene, mens andre ting gjenspeiler utseende. Det var en liten prosess for å finne ut hva vi skulle lage ut fra temaet som var film. Vi vurderte flere idéer og så på hvordan vi kunne få smak til å funke sammen med temaet. På den veien forkastet vi også noen idéer som hadde blitt en bra showpiece, men der vi slet med å finne smakene som en del av helheten. Slik endte vi med Charlie og Sjokoladefabrikken. Vi er fornøyd med valget og synes det er gøy at det var litt lekent. Her har vi fått bruke litt farger og gjort det litt annerledes enn det de andre har gjort, sier Tonje Holtungen og Vilde Nistad Strandos til Bakeri.net.

Vilde Nistad Strandos hadde en hel «fanklubb» med seg bestående av slekt og venner.
Vilde Nistad Strandos hadde en hel «fanklubb» med seg bestående av slekt og venner.
Powered by Labrador CMS