Marthe Kilen viste ekte vinnerglede da hun fikk prisen Årets Søtsak under Trøndersk Matfestival.

Søt seier til Marthe Kilen

Smellkyss fra Fru Nelik ble kåret til Årets Søtsak under Trøndersk Matfestival.

Publisert Sist oppdatert

Jeg var helt klart den gladeste der, og jeg fikk mange kommentarer på at jeg viste ekte vinnerglede.

Jeg har egentlig jobbet altfor mye altfor lenge, innrømmer Marthe Kilen, som har drevet Fru Nelik AS helt alene i ni år. Siden 2020 har hun også vært utøver på Konditorlandslaget.

Marthe er utdannet både kokk og konditor. De første årene drev hun med catering av mat, men nå er det kun kaker og andre godsaker som står på menyen til Fru Nelik. Marthe lager blant annet konfektkuler, fudge og marengs.

I år hadde hun meldt på to av marengsene i konkurransen om å bli Årets Søtsak under Trøndersk Matfestival, og marengsen med jordbærsmak, som hun var valgt å kalle Smellkyss, gikk helt til topps.

– Det var kjempegøy å vinne! Jeg var helt klart den gladeste der, og jeg fikk mange kommentarer på at jeg viste ekte vinnerglede, ler Marthe og utdyper:

– Jeg hadde, helt ærlig, blitt fornøyd med en tredjeplass. I finalen konkurrerte jeg mot to store og etablerte aktører, så jeg hadde aldri forventet å vinne over dem.

Marengs: – De kan brukes som pynt på kaker og is eller man kan blande dem sammen med annen snacks, sier Marthe Kilen.
Marengs: – De kan brukes som pynt på kaker og is eller man kan blande dem sammen med annen snacks, sier Marthe Kilen.

Humoristisk navn

De to andre finalistene i kategorien Årets Søtsak var Sjokoladefryd fra Jentene på Tunet og Små Margensbunner fra Røros, Galåvolden Gård. Men det var altså Smellkyss fra Fru Nelik som imponerte juryen aller mest.

– Det er jo pikekyss, altså marengs, med en intens jordbærsmak. Skal man først smaksette marengs, tenker jeg at smaken må kjennes litt skikkelig, sier Marthe.

Fru Nelik hadde en stand under Trøndersk Matfestival, og Årets Søtsak – Smellkyss – ble utsolgt med en gang.
Fru Nelik hadde en stand under Trøndersk Matfestival, og Årets Søtsak – Smellkyss – ble utsolgt med en gang.

«Hvorfor velge pikekyss når man kan velge smellkyss», står det på emballasjen til vinnerproduktet. Marthe tror at både humoren, navnet og den nye logoen hennes var med på å sikre seieren.

– Det siste året har jeg jobbet veldig mye med å gi Fru Nelik en «ny look». Den nye emballasjen med den nye logoen min ble akkurat ferdig i tide til konkurransen, forteller hun.

Stor etterspørsel

Nå sliter Marthe med å få produsert nok Smellkyss til alle som vil ha.

– Etter at jeg vant Årets Søtsak, ble det utsolgt for Smellkyss med en gang. Etterspørselen er fortsatt stor, og jeg har ikke tid til å produsere nok til alle. Det er også flere nye forhandlere som har tatt kontakt med meg, og det er veldig gøy.

Marthe ønsker å samarbeide med små forhandlere, som nisjebutikker og gårdsutsalg. Selv vil hun ha hovedfokus på produksjonen.

– Men jeg kan ikke fortsette å jobbe 12–15 timer i døgnet. Fremover må jeg jobbe smartere, og jeg er allerede på utkikk etter et nytt og større lokale. Etter hvert håper jeg at jeg også kan ansette noen, sier hun.

 

 

Powered by Labrador CMS