Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) arrangerer i løpet av juli måned en stor konkurranse på Instagram. Konkurransen heter #mittsommerbakeri, og alle som poster et bilde fra sitt favorittbakeri med denne hashtagen deltar i konkurransen.

– Vi trekker ut en vinner hver uke i juli. Hver vinner vil få et gavekort på 500 kroner som de kan bruke på sitt lokale bakeri. Vi bekoster gavekortet, og tar i august kontakt med de bakeriene vinnerne har nevnt, slik at vi kan avtale det praktiske, forklarer daglig leder i OBK, Torunn Nordbø.

Hun håper at mange bakerier blir med og gir konkurransen drahjelp, slik at #mittsommerbakeri får god spredning.

– Vi vil veldig gjerne ha litt hjelp av bakeriene til å spre informasjon om denne konkurransen. Fornøyde kunder som poster bilder fra bakeriene på Instagram vil jo også være veldig god reklame, påpeker Nordbø.

Godt i gang

Flere bakerier har allerede oppfordret følgerne sine til å poste bilder i sommer. For eksempel har @dampbageriet lagt ut et bilde med denne teksten: Hver uke i hele juli deler @brodogkorn ut et gavekort på 500 kr til en heldig vinner som legger ut bilde fra sitt favorittbakeri og bruker hashtaggen #mittsommerbakeri. Konkurransen starter 1. juli. Ukesvinneren får gavekort på det bakeriet som h*n la ut bilde fra. Husk å tagge! Lykke til!

@fruberve er blant dem som deltar i konkurransen. Hun har delt et idyllisk bilde fra det som er hennes favorittbakeri denne sommeren; @dengladeku på Tingvoll. @fruberve beskriver Den Glade Ku som «en idyllisk kafé med de deiligste bakerverk», og legger til at kafeen også selger egenprodusert syltetøy og andre lokale delikatesser. Kortreist får en ny betydning på et slik sted, med kuene som gresser rett ved uteserveringen, skriver hun.