Frokost levert hjem til folk er blitt populært. Morgenlevering nærmet seg tredobling i salget i fjor. Det Schibsted- og Amedia-eide selskapet hadde over 2,8 millioner leveranser i 2020.

Sam Berg er nye på leverandørsiden. Da Morgenlevering dro i gang for fullt med å levere frokost på Sørlandet, så var det Nærbakst-bakeriet i Grimstad som fikk oppdraget.

Levering 22.30

Karsten Hansen fryktet kaos da telefonen kom i april. – Så hadde vi noen møter, og så fikk vi lagt ting relativt greit på plass, sier han.

– Utfordringen er tidspunktet. De skal ha alt ferdig til 22.30. Så kommer siste bestilling 21.10. Det er et forferdelig lite vindu, konstaterer Hansen.

Fortløpende bestillinger

Bestillingslistene kommer likevel fortløpende fra klokken 13.

Sam Berg i Grimstad baker frokostproduktene som leveres hjem til kunder på Sørlandet.

Sam Berg i Grimstad baker frokostproduktene som leveres hjem til kunder på Sørlandet.

Foto: Sam Berg

– Det betyr at vi vet veldig mye om hva de skal ha. Men det kan komme en differanse på slutten av kvelden – noen ganger to pakker og andre ganger 30 pakker. Det gir litt småutfordringer, men stort sett går det veldig greit, sier driftssjefen.

Han har lagt ned mange timer i å lage systemer, og han har fått veldig god hjelp av datteren. Det har gitt kontroll fra dag én.

Pakkeløsning til frokost

Sørlendingene vil ha pakkeløsninger om morgenen:

– Det går mest av pakker med en flaske juice og noe pannekakerøre og croissanter og grove rundstykker og syltetøy. Ellers leverer vi litt av hvert. Skoleboller går det også mye av, forteller Karsten Hansen.

Han tror Morgenlevering vil gi Sam Berg fem til ti prosent omsetningsøkning. Nærmere ti enn fem. 

God sommer

I sommer trodde Morgenlevering at det ikke ville bli noe å gjøre i sommer, men der ble det fullstendig bom, sier han:

– Før hadde vi 300 pakker på en fredagskveld, nå er det bare 150 – men hverdagene går det mye. Det er knallbra. Morgenlevering tilsvarer tre–fire av de store kundene våre ellers, sier han.

Den nye kunden kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt. Med mange kantiner og barnehager på kundelisten har koronaen spist kunder som Sam Berg ikke har klart å kompensere for på annet vis.

Positive kunder

– Det som også er bra, er at Morgenlevering har kjørt noen tester og bare fått positive svar. Vi har ikke fått en eneste klage på noe. Mange av produktene som de får, blir pakket varme slik at de holder seg ferske. Det er noe helt annet enn om de skulle stått fem–seks timer i en tralle, sier Karsten Hansen.

På landsbasis solgte Morgenlevering for 226 millioner kroner i fjor.

– Vi ser at produktene våre har blitt mer og mer etterspurt. Vi innså raskt at vi hadde mulighet til å gjøre en stor forskjell ved å levere kvalitetsprodukter til frokost, raskt og enkelt hjem til folk, sier daglig leder Håkon Liland.

Daglig leder Håkon Liland i Morgenlevering jubler over solid vekst.

Daglig leder Håkon Liland i Morgenlevering jubler over solid vekst.

Vekt på lokale bakere

I en pressemelding legger Morgenlevering vekt på at selskapet bruker lokale bakere for å sikre at baksten er så fersk som mulig.

Det siste året har frokostprodukter sendt som gave vokst kraftig. Det samme har bedriftsmarkedet, der for eksempel Scandic tilbyr Morgenlevering til digitale møtedeltagere.

Etter oppstarten på Sørlandet er planen å gå videre og utvide tilbudet til nye områder.