Amazing, perfect, very good og enestående var gjennomgangsmelodien fra dommerpanelet da det norske laget fikk vurdert sine produkter i UIBC-cup i München. I dommerpanelet er svensken Günther Hoerffer hoveddommer. Han er også visepresident i UIBC. Med seg i juryen har han Werner Hürlimann, Jack Hazan og Erwin Heftberger. Juryformann er Wolfgang Schäfer. Og denne gjengen likte det de både så og ikke minst smakte. De norske produktene traff veldig godt.

Selv fiasko var prima vare

Alt gikk som planlagt, med unntak av en baguette som i følge bakeren selv, Nikolai Meling, var en fiasko og den dårligste han hadde laget. Men dommerne likte produktet godt. Det ble i det hele tatt mye skryt til det norske laget som bestod av Ivar Bakke og Nikolai Meling. De ulike dommerne som ga sine kommentarer til konferansieren lovpriste de norske produktene, fra wienerprodukter og party-produkter til brød. Som lag nummer én var det Norge som presenterte sine produkter først. Og det ble levert så bra, at lista ble lagt høyt for vurdering av de andre landene.

Hele laget: André Løvaas, Erlend Løken Volden, Nikolai Meling og Ivar Bakke foran produktbordet til Norge.

Hele laget: André Løvaas, Erlend Løken Volden, Nikolai Meling og Ivar Bakke foran produktbordet til Norge.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media AS

Som planlagt

Utøverne selv var også fornøyd med innsatsen. Alt gikk etter planen og god planlegging og trening i forkant gjorde at det norske laget fremsto med en stoisk ro. De hadde tid i massevis og tok seg også tid til å slå av en prat med interesserte publikummere.

– Det gikk greit i dag selv om vi var litt stressa og nervøse da vi startet. Etterhvert fikk vi flyt og jeg er spesielt fornøyd med wienerproduktene jeg lagde i dag, de er de beste jeg har laget. Er ikke fullt så fornøyd med brødene, men jeg hørte at en av dommerne synes de var gode og ga oss skryt, så jeg er fornøyd med dagen, sier Nikolai Meling.

Det norske trenerteamet med André Løvaas og Erlend Løken Volden i spissen var også strålende fornøyd med innsatsen.

– Vi har levert akkurat det vi planla å gjøre, så får vi se hvor langt det holder, sa en glad Løvaas som så veldig rolig ut hele dagen, også på slutten. Men pulsklokka på armen ga en litt annen indikasjon med en hvilepuls på 107.

– Det gikk veldig fint i dag, vi gjorde det vi skulle på tiden og vi ser at det hjelper å trene masse. Vi har også fått høre at dommerne likte det vi leverte og jeg har blitt fortalt at de snakket om «amazing» og «very good», slik er jo veldig gøy å høre. Vi har en god følelse, men det er vanskelig å si noe om plassering, men jeg tror nok vi er en outsider, sier Ivar Bakke.

Dommerne i iba UIBC cup vurderer Nikolais baguette. Han var selv misfornøyd, men dommerne synes den var bra.

Dommerne i iba UIBC cup vurderer Nikolais baguette. Han var selv misfornøyd, men dommerne synes den var bra.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media AS

Følg premieutdelingen!

Se premieutdelingen «live» fra mandag kl. 17:30 på Bakeri.net Facebook-side. Da blir det avgjort hvordan det norske laget havner på resultatlisten.

De kjemper mot landene: Japan, Nederland, Korea, Russland, Peru, USA, Frankrike, Tyskland, Tyrkia, Spania og Kina.