Alle produktene ble juryert underveis i konkurransen, men et nytt bedømmingssystem gjør det vanskelig å tippe vinneren før premiesermonien mandag kveld.

– Det var morsomt å konkurrere i dag og jeg leverte etter plan. Men det ble litt hektisk på slutten, sier deltager på Bakerlandslaget Yusuf Abdirahman Mohamed, som stod for Norges søtbakst i Nordic Bakery Cup 2018.

Den siste søtbaksten ble lempet inn på bordet i det tiden gikk ut. Helt på tampen tidsmessig. Dette var kl 16 og bakerne hadde da vært i sving siden kl 07.

– Jeg er en erfaring rikere og man tenker vel alltid at man kunne gjort ting bedre, men jeg leverte det jeg skulle, så nå er det opp til dommerne, sier Abdirahman Mohamed.

Yusuf Abdirahman Mohamed fikk hastverk med ferdigstilling av søtbaksten. Det gikk akkurat.

Yusuf Abdirahman Mohamed fikk hastverk med ferdigstilling av søtbaksten. Det gikk akkurat.

FOTO: Jon-Are Berg-Jacobsen / Vest Vind Media

Fornøyd coach

– Jeg synes laget gjorde en god figur. Vi har et lag med to debutanter som har hatt kort tid til forberedelser, og jeg synes de leverte. Jonathan gjør en god jobb på showpiece, og fullfører til tross for et par skjær i sjøen, sier coach på bakelandslaget, Erlend Løken Volden.

– Yusuf lager også kjempebra produkter og Fredrik leverte slik vi håpet. De har jobbet hardt og samarbeidet godt, sier Løken Volden.

Fredrik Lønne, Yusuf Abdirahman Mohamed og Jonathan Burt rett er konkurranseslutt.

Fredrik Lønne, Yusuf Abdirahman Mohamed og Jonathan Burt rett er konkurranseslutt.

Jon-Are Berg-Jacobsen / Vest Vind Media

Litt lugging

Den eneste med konkurranseerfaring på bakerlandslaget, Fredrik Lønne, syntes selv det buttet litt i dag.

– Det var litt stang ut for meg med noen småfeil, men totalt var det vel greit nok. Føler at jeg hang litt etter, men nå er det deilig å være ferdig, sa Fredrik Lønne like etter at konkurransen var over .

Coach Løken Volden er fornøyd med hva utøverne fikk ut av konkurransen.

– Jeg synes de alle gjorde en solid jobb og dette til tross for relativet dårlig med tid til å trene. Jeg er stolt og imponert over gutta, sier Løken Volden til Bakeri.net.