Det danske paret Torben Dam Krarup og Lærke Olesen startet bakerikjeden Kanelsnurren i Stavanger i 2013. Fem år senere solgte de 60 prosent av virksomheten til Øgreid-familien, som forvalter en formue på over to milliarder kroner. Samtidig offentliggjorde de planen om å gjøre Kanelsnurren til en nasjonal bakerikjede med 30 til 40 utsalg over hele landet.

Øgreid-familien ønsker å bruke mye tid på å utvikle Kanelsnurren de neste årene. Første steg i planen har vært å bygge et nytt hovedbakeri på Forus. Dette bakeriet sto klart i desember i fjor og leverer nå bakervarer til alle Kanelsnurren-utsalgene i Stavanger og Sandnes.

Kanelsnurren AS
  • er en bakerikjede med åtte utsalg og et hovedbakeri i Stavanger/Sandnes
  • ble startet av det danske paret Torben Dam Krarup og Lærke Olesen i 2013
  • ble i 2018 kjøpt opp av Øgreid-familien, som vil bruke mye tid på å utvikle virksomheten de neste årene
  • skal etter planen bli en nasjonal kjede med 30-40 utsalg over hele landet
  • omsatte i 2019 for 43,5 millioner kroner og endte med et resultat før skatt på 2,6 millioner kroner

– Det nye bakeriet vårt har kapasitet til å serve minst 15 utsalg i Rogaland. Nå har vi åtte utsalg og to som er under planlegging. I november åpner vi vårt første utsalg på Bryne, og kort tid etterpå kommer vi til å åpne et drive in-utsalg i tilknytning bakeriet på Forus. Samtidig er vi nå klare for å utvide virksomheten vår til andre deler av landet, sier bakermester og daglig leder i Kanelsnurren, Torben Dam Krarup.

Vurderer flere muligheter

Han forteller at de først og fremst er interesserte i å etablere seg i de største byene i Norge.

– For tiden jobber jeg aktivt med å finne et egnet lokale i Bergen. Vi vurderer flere muligheter for hvordan vi kan etablere oss der. Én mulighet er å starte noe eget fra bunnen av, men vi er også interesserte i å finne samarbeidspartnere. Vi er interesserte i å kjøpe opp bakerier som har vært drevet godt over tid, og la de eksisterende driverne få fortsette under vår merkevare.

– Hva er grunnen til at dere vurderer en slik modell?

– Vi ser at det kan bli vanskelig å få tak i nok personell til alt dette her. Vi sliter allerede med å få tak i nok faglærte bakere og konditorer til bakeriet vårt på Forus.

– Kommer dere til å bygge et hovedbakeri à la det på Forus i Bergen også?

– Nei, vi kommer nok ikke til å kjøre «rogalandsstrategien» der, for den er ganske krevende logistikkmessig. I Bergen ser vi for oss å ha maksimalt fem utsalg og en mindre produksjonsavdeling. Men alt dette vil avhenge av etterspørselen og om vi lykkes. Det er ikke gitt at Kanelsnurren vil slå an i Bergen eller i andre byer.

– Det viktigste for oss vil alltid være å lage gode kvalitetsprodukter, understreker gründer og daglig leder Torben Dam Krarup.

– Det viktigste for oss vil alltid være å lage gode kvalitetsprodukter, understreker gründer og daglig leder Torben Dam Krarup.

Foto: Marian Strand

– Bli med på en spennende reise

– Hvorfor bør andre bakerieiere være interessert i å innlede et samarbeid med Kanelsnurren?

– De vil få muligheten til være med på en spennende reise og utviklingen av noe som kan bli veldig stort. Vi har en veldig sterk eier i ryggen, og det gir oss egentlig uante muligheter. De vil også kunne få litt hjelp til innkjøp, administrasjon og struktur. Hvis noen er interessert, er det bare å ta kontakt, sier Krarup.

– Hva med bakerier på små steder, er dere interesserte i å samarbeide med dem?

– I utgangspunktet tenker jeg at det vil være for dyrt å starte opp på et mindre sted. Men hvis jeg blir kontaktet av noen flinke drivere, vil jeg i hvert fall vurdere det. Større byer er mer aktuelle, og i tillegg til Norge, ser vi også mot Sverige. For vår del kan det være like aktuelt å starte noe i Stockholm og Göteborg som å starte noe i Oslo og Trondheim.

Ikke redd for konkurranse

– Vi dere ikke møte mye tøffere konkurranse i de store svenske byene?

– Det er mulig, men jeg har aldri vært noe redd for konkurranse. Tvert imot mener jeg at mye konkurranse er bra fordi det fører til at alle skjerper seg.

– Har du planer om å etablere Kanelsnurren i Danmark også?

– Danmark er også en mulighet. Men siden jeg selv er dansk, så kjenner jeg det danske markedet veldig godt.

– Er det en ulempe?

– Tja. Jeg tror at det på mange måter er lettere å gå inn i mer ukjente markeder, sier Torben Dam Krarup.

Torben Dam Krarup er gründer og daglig leder av Kanelsnurren.

Torben Dam Krarup er gründer og daglig leder av Kanelsnurren.

Foto: Marian Strand