Snart skal norske hobbybakere konkurrere på tv igjen, og denne gangen er det NRK som står bak.
Snart skal norske hobbybakere konkurrere på tv igjen, og denne gangen er det NRK som står bak.

Søker fagfolk til ny tv-satsing

NRK skal lage en ny og stor bakekonkurranse for hobbybakere, og kanalen trenger hjelp av profesjonelle til å utvikle oppgavene.

Publisert Sist oppdatert

Forhåpentligvis kan «Bakemesterskapet» bidra til økt oppmerksomhet og bedre rekruttering til baker- og konditorfag.

Det begynner å bli en del år siden «Hele Norge Baker» gikk på TV3 og TVNorges søsterkanal FEM sendte «Kakekrigen». Men nå kommer det snart en ny og stor norsk bakekonkurranse på tv. NRK er nemlig godt i gang med forberedelsene til «Bakemesterskapet».

– Dette er en stor satsing for NRK, og det kommer til å bli veldig gøy. Samtidig skal det bli en ordentlig konkurranse, og derfor er vi opptatt av å knytte til oss noen fagfolk som kan bistå med sin kompetanse, sier Anders Myhr Nielsen, som er prosjektleder for «Bakemesterskapet».

Han forteller at «Bakemesterskapet» skal spilles inn i Bergen, og at de derfor ønsker å knytte til seg en eller flere fagfolk i bergensområdet. Oppdraget går ut på å hjelpe redaksjonen i forberedelsene til innspillingen, som etter planen skal starte i april i neste år.

– Vi trenger hjelp til å utvikle gode og morsomme baker- og konditoroppgaver. Her trenger vi noen med kunnskap om prosesser, hvor lang tid ting tar og hvor enkelt eller vanskelig det er. Når det nærmer seg innspilling, må vi også ha noen som kan sikre at vi får på plass det nødvendige og riktige utstyret, sier Nielsen, som har store ambisjoner for NRKs bakekonkurranse.

Enda flinkere hobbybakere

– Vi har som mål å heve nivået litt opp fra hva man har sett i slike konkurranser tidligere, og derfor må vi også sørge for å lage litt mer krevende oppgaver. Det er grunn til å tro at norske hobbybakere har blitt enda flinkere de siste årene, blant annet på grunn av at mange fikk mer tid til å bake under pandemien. I dag er det også mye mer inspirasjon å hente i sosiale medier, sier han.

NRK har allerede fått inn flere hundre søknader fra ivrige hobbybakere som ønsker å delta i «Bakemesterskapet». Rett over nyttår skal redaksjonen dra ut på en castingturné for å besøke en del byer og mange av dem som har søkt. Til slutt skal de sitte igjen med tolv deltakere.

– Det er også en del fagpersoner som har vist sin interesse for å være med og hjelpe til. Folk i baker- og konditorbransjen har generelt vært veldig positive til satsingen vår, og det setter vi selvfølgelig stor pris på. Forhåpentligvis kan «Bakemesterskapet» bidra til økt oppmerksomhet og bedre rekruttering til baker- og konditorfag, sier Nielsen.

To profesjonelle dommere

Prosjektlederen er også i gang med jakten på en programleder og to dommere. Den ene dommeren skal være ekspert i bakerfaget, mens den andre skal være ekspert i konditorfaget.

– Deltakerne skal få både baker- og konditoroppgaver, men det blir nok en hovedvekt av sistnevnte. Det handler blant annet om tid og hva som egner seg best på tv, sier Nielsen.

At deltakerne skal være hobbybakere innebærer at de ikke kan ha baking i et profesjonelt miljø som sin hovedinntektskilde. De kan heller ikke ha jobbet fulltid som konditor, kokk eller baker tidligere.

 

 

Powered by Labrador CMS