Det som begynte med et lite forsøk, endte med en etterspørsel Elda Bakeri i Sandnes ikke helt så for seg.

Salgssuksess

– Vi gjorde en test i fjor, men vi kom litt sent i gang. Vi fikk imidlertid veldig gode tilbakemeldinger på våre glutenfrie smultringer og valgte å være tidligere ute i år. I forkant av årets sesong har vi jobbet med å få ut våre varer i dagligvarebutikker i Agder, Rogaland og Hordaland. Det har endt med en salgssuksess, sier salg- og markedsansvarlig i Elda Bakeri, Mattias Skoglund, til Bakeri.net.

– Ja, det har stått litt på hodet her. Vårt hovedfokus ligger på brød, og slik sett har smultring-bonanzaen tatt både plass og fokus i produksjonen. Vi er ikke rigget for dette og har for liten produksjonskapasitet, men det er jo utrolig gøy da, sier Skoglund.

20 000 smultringer er levert så langt, et tall som øker jevnt og trutt. Smultringene går ut som frysevarer. I Elda Bakeri sine egne utslag (Gjestalveien Conditori og Selma Kafe) selges smultringene ferske.

Salg- og markedsansvarlig i Elda Bakeri, Mattias Skoglund gleder seg over glutenfri smultring-bonanza og en produksjon som har passert 20 000 eksemplarer.

Salg- og markedsansvarlig i Elda Bakeri, Mattias Skoglund gleder seg over glutenfri smultring-bonanza og en produksjon som har passert 20 000 eksemplarer.

Foto: Elda Bakeri

Kan bli mye større

– Hva er årsaken til suksessen?
– Vi har truffet med et produkt som mange allergikere har savnet. I tillegg er smaken uovertruffen. Vi holdt på en par uker med utprøving av resepten og prøveproduksjon før vi kom til frem til den endelige resepten. Og resultatet er så bra at vår glutenfrie smultring smaker minst like bra som hvilken som helt annen smultring.

– Hva med neste år? Kan dette bli mye større?
– Ja, det kan helt klart bli mye større, men vi skal ha en evaluering av denne sesongen, så får vi se hva vi gjør videre. En videre satsing vil kreve oppgradering av produksjonskapasiteten, sier Skoglund.