Vurderer politianmeldelse etter bakeri-konkurs

Eieren av Fredrikstad-bakeriet Cevex Bakeridrift har vært involvert i fire konkurser siden 2011. Nå vurderer bostyrer politianmeldelse og ber om konkurskarantene.

Publisert Sist oppdatert

Tre av de fire konkursene er i perioden 2016-2017 og kreditorer har tapt 13,6 millioner kroner. Alle virksomhetene er knyttet til bakeridrift. Eieren er også etter en av de tidligere konkursene politianmeldt, skriver Fredrikstad Blad.

Ikke skikket til å drive virksomhet

Advokat Geir Engebret Johansen er bostyrer og legger frem et dystert bilde av forretningssansen til eieren og styrelederen i Cevex.

– Etter bostyrers oppfatning er ikke vedkommende skikket til å drive virksomhet. Jeg ber retten vurdere å ilegge konkurskarantene allerede nå for å hindre at mannen kan starte ny virksomhet, selv om bobehandlingen ikke er avsluttet, sa bostyreren under skiftesamlingen i Fredrikstad tingrett tirsdag.

Kan ha brutt skattebetalingsloven

Bostyrer opplyste også retten at det under behandlingen av boet er avdekket forhold som gir skjellig grunn til mistanke om at skattebetalingsloven er brutt.

– Dette er en av de verste konkursrytterne jeg har sett. Jeg vurderer å politianmelde og reise erstatningskrav mot styret. Her gjør styreansvaret seg helt klart gjeldende. Etter lemping av kravene til aksjekapital har det også blitt enklere å gjøre styreansvaret gjeldende i slike typer saker, sa bostyrer til Fredriksstad Blad etter skiftesamlingen i tingretten.

Powered by Labrador CMS