Vil samle bakere og konditorer i egen organisasjon

Tidligere landslagsbaker Øyvind Skogsholm Hansen har tatt initiativ for å samle norske bakere og konditorer i egen medlemsstyrt organisasjon.

Publisert Sist oppdatert

I et innlegg på Facebook-siden Hele Norges Bakere skriver Skogsholm Hansen følgende:
Kokkene har, i mange år, hatt en sterk medlemsstyrt organisasjon – som helt upåvirket av bedriftene og leverandørene, har kjempet sine medlemmers saker og fremmet kokkefaget i Norge, med blant annet å ha tatt eierskap til både kokkelandslagene og kokkekonkurranser i Norge. Alle fagutdannede kokker kan melde seg inn i NKL, betale en årlig kontingent og på den måten får tilgang til det siste og nyeste av informasjon fra bransjen sin, og bygge viktig nettverk gjennom flere ulike arrangement og samlinger. Hva tenker dere om at det startes opp en medlemsstyrt organisasjon for faglærte bakere og konditorer (Norske bakere og konditorers landsforening, NBKL)?

Og han spør:
Hadde dere meldt dere inn og vært villig til å betale en årlig kontingent på 500 kroner? Hvilke forventninger hadde dere hatt til hva organisasjonen skulle gitt dere tilbake? Og ville dere selv kunne tenke dere til å bidra, i form av verv og deltakelse/dugnader i/ved konkurranser og andre arrangementer i nærheten av byen din?

Innlegget har blitt godt mottatt, både blant fagfolk, men også av BKLFs daglig leder Gunnar Bakke og president Axel Brun som begge gir sin fulle støtte til initiativet.

Axel Brun skriver blant annet følgende:
Et tett samarbeid i starten av en organisering av bakere tror jeg vil være til alles fordel. Vi har felles interesser. Så kan vi ta det derfra? Det kreves en organisasjon og BKLF kan antagelig hjelpe til med det. Om dere vil.

Powered by Labrador CMS