Vil få «Knacks» ut i butikk

Elin Anita Aasland har utviklet et nytt snackprodukt av urkornmel med svært dårlige bakeegenskaper.

Publisert Sist oppdatert

Elin Anita Aasland er egentlig kunstner og konditor, men den siste tiden har hun blitt hektet på baking, nærmere bestemt på baking med urkornmel. Hun er en av testbakerne til urkornmel-produsenten Gullimunn i Trøndelag, og etter flere runder med testbaking er hun nå kommet frem til et nytt produkt, skriver Nationen.

Aasland forteller til avisen at hun i samarbeid med Melhus Bakeri har utviklet et nytt snackprodukt som de ønsker å få ut i butikk. Produktet heter Knacks og hovedingrediensen er urkornmel fra korn som ble høstet høsten 2016. Da var det mye regn og dårlige innhøstingsforhold i Trøndelag, og derfor kan ikke dette melet brukes til brødbaking.

Men som bruk i snacks er det ypperlig, fant Aasland ut. Ved å lage Knacks får hun utnyttet en råvare som ellers ville ha blitt kastet eller brukt som dyrefôr.

— Det handler om matutnytting. Det er jo i vinden fortiden, sier Aasland til Nationen.

Knacks er små sprø flak som kan spises på lik linje med potetgull. Smaken er mildere, men den har dybde og utvikler seg mens du har snacksen i munnen. Nå starter jobben med å få det nye produktet ut i butikk.

Melhus Bakeri har allerede utviklet en snack av restråstoff etter ølbrygging, og de ser for seg at mesk etter hvert også kan brukes til å utvikle flere smaksvarianter av Knacks.

Powered by Labrador CMS