Verdens beste lemse

Kalsa Gårdsbakeri på Røros feirer 10-års jubileum.

Publisert Sist oppdatert

Gårdsbakeriet, med beliggenhet ved Aursunden innsjø på Røros, har de siste ti årene bakt, midt i mellom melkeproduksjon, kafedrift og gårdsutsalg på gården Kalsa.

Midt på gårdstunet ligger et nyrestaurert bygg med navn Sommerstuggu og det er her det skjer. Her er produksjonslokale, sommerkafe og gårdsutsalg.

Mammas oppskrift

– Jeg visste at mamma hadde verdens beste oppskrift på lemse, og den 27. oktober i 2008 bakte jeg min første porsjon av Ingerlemse. Og det gjorde jeg i lokalet på Aftenrøden. Før første levering var jeg veldig spent. De nærmeste hadde ikke særlig tro på prosjektet mitt, men det hadde jeg, sier Tove Iren Gløtheim.

Med respekt for kundene, og ikke minst den lokale konkurrenten Rørosbaker’n, var produksjon og salg i gang. Samarbeid med Lillian og Jo Inge på Dahls Bakeri ble svært viktig.

Innovasjon Norge ga etablererstøtte og gode råd om å melde seg inn i matnettverket Rørosmat. Produksjonen økte og etter 3 år i Aftenrøden, sto eget bakeri i sommerstuggu klart.

Tradisjoner

God bakst laga på tradisjonelt vis, historiefortelling om gårdens utrolige reise, restaurerings-prosjektene i tett samarbeid med Uthusprosjektet på Røros. Verdien av å søke det gamle og skape det nye gjør at Kalsa Gårdsbakeri framstår som en helstøpt opplevelse, skriver driver Tove Iren Gløtheim i en pressemelding til lokalavisa Arbeidets Rett.

 

Powered by Labrador CMS