Velger ferdigmiks fremfor egenbakst

Travle foreldre tyr til ferdig kakemiks til alle sommeravslutningene. Det er ikke så lurt, mener baker.

Publisert Sist oppdatert

I travle perioder velger mange foreldre å diske opp med så kalt ferdig kake – laget av posemiks. Posekaker som brownies og sjokoladekake i langpanne dobler faktisk salget i mai og juni. Bare i løpet av uken før 17. mai solgte Orkla over 100 000 pakker med brownies!

– Det er mai og juni da alt skal skje. Det er en meget god tid for Toro bakemiks, forteller kommunikasjonssjef i Orkla Foods Norge, Bjørn Brennskag til NRK.

Hva spiser barna?

Daglig leder Rita Bakken i Baker Hansen på Hønefoss er kritisk til trenden med posemat. Hun har drevet bakeriet i 15 år og lager mat til opptil 100 mennesker.

– Hvorfor ikke lage kakene fra bunnen av? Da vet du nøyaktig hva som er i dem. Hjemmebakte kaker har jo en helt annen kvalitet, og baketid sammen med barna er gull verdt. De har en utrolig glede av å gjøre noe sammen med foreldrene sine. Ikke tar det særlig mye lenger tid heller, sier hun til Bakeri.net.

Matglede er noe barna kan ta med seg videre i livet.

Allergier

Hjemme hos Bakken-familien er det mye allergi. Sønnen reagerer på nøtter, Rita på gluten, mannen egg og datteren gluten.

– Folk er veldig opptatt av dette med allergener. Velger man å kjøpe posekake må man hele tiden lete i butikkhyllene og sjekke innholdsfortegnelsen nøye for å vite hva den inneholder.

Ingrediensene til gode kaker finnes ofte i kjøkkenskapene hjemme. Enkelt og greit.

Debatten raser

Temaet om ferdigmiks kaker engasjerer mange, det fikk Bakken erfare da hun sparket i gang debatten på facebooksiden sin. Dette er en trend det er viktig å prate om, mener hun.

– Det er mer lettvint å bake enn mange tror, og veldig koselig å lage sin egen kake fra bunnen av. Dette kan gjerne gjøres dagen før. Med litt planlegging går alt som smurt, selv i en travel sesong, sier hun til Bakeri.net.

Powered by Labrador CMS