Varierende smilefjes

Mattilsynet har vært i drift med sin smilegjesordning siden nyttår. På denne tiden er 3 242 norske serveringsstedene kontrollert. Oslo ligger langt under landsgjennomsnittet.

Publisert Sist oppdatert

Av de 3 242 som er kontrollert så langt i år har 68 prosent fått smilefjes, 29 prosent strekmunn og 3 prosent sur munn. Landet sett under ett har altså et gjennomsnitt på 70 prosent smilefjes. I Oslo er det kun 40 prosent som har fått smilefjes. I hovedstaden er 525 serveringssteder kontrollert. Hele 50 prosent har fått strekmunn.

– Vi er godt fornøyd etter tre måneders drift, og vårt inntrykk er at denne opplevelsen deles også av den seriøse delen av restaurantbransjen. For kafeer og restauranter som omfattes av ordningen, får de nå vist at de har orden på drift, rutiner og standard som kreves etter regelverket, sier Ole Fjetland, direktør for avdeling Mat i Mattilsynet i en pressemelding.

Smiljefjesordningen i regi av Mattilsynet har som mål å bedre hygienen og gjøre maten tryggere. Etter kontrollen får serveringsstedet en plakat med resultatet som skal være synlig fra utsiden av serveringslokalet.

Powered by Labrador CMS