Ungt bakertalent klar for flere konkurranser

Espen Moen, som for tiden er bakerlærling hos Buøy Bakeri & Konditori, vant en overlegen seier i bakerklassen under Rogalandsmesterskapet for unge bakere og konditorer sist…

Publisert Sist oppdatert

Espen Moen, som for tiden er bakerlærling hos Buøy Bakeri & Konditori, vant en overlegen seier i bakerklassen under Rogalandsmesterskapet for unge bakere og konditorer sist helg.

– 29Før konkurransedagen tenkte jeg at «dette blir første og siste gang», men nå i ettertid har jeg fått lyst til å konkurrere mer. Jeg ser for eksempel ikke bort fra at jeg vil prøve å forsvare tittelen min i neste års Rogalandsmesterskap, sier han.

– Hva med NM for unge bakere i Bergen i juni – kommer du til å prøve deg der?

– Jeg hadde ikke tenkt det, nei, siden jeg bare har vært lærling i et halv år ennå. Men det er godt mulig jeg blir med på neste NM, for da kan jeg stille litt bedre forberedt.

Moen forteller at han trives veldig godt som lærling hos Buøy.

– Det er bare gøy. Jeg har en veldig engasjert sjef, og får prøve meg på mye forskjellig. Jeg fikk også øve til konkurransen på jobb.

Moen utviklet alle oppskriftene til Rogalandsmesterskapet selv, og mye av det han lagde under treningen ble solgt til kunder etterpå. Som for eksempel «eplesnurrer» (skillingsboller med eplebiter) og «surpriseboller» (boller med en innbakt eplebit dyppet i sukker og kanel).

– Folk har vært interessert i de nye produktene, forteller han.

 

Powered by Labrador CMS