Ung franchisetager i Norges eldste bakerikjede

Da faren ble dødssyk bestemte Stian seg for å overta familiebedriften.

Publisert Sist oppdatert

Familiefaren Kay Arne Kvålshagen (52) fikk i fjor høst beskjed om at han hadde uhelbredelig kreft, og sluttet i lederstillingen hos Baker Hansen i Sandvika. Da familien fikk sjokk-beskjeden, begynte sønnen Stian å sysle med tanken på å overta familiebedriften, ifølge Budstikka.

Bare en uke før faren døde i sommer, ringte 21-åringen bakerikjeden. Han ville vite om det fantes noen mulighet for å kunne ta over driften etter faren. Både de ansatte og brødrene bak Baker Hansen-kjeden, Knut og Morten Hals, ga han sin støtte.

– Den dagen jeg fikk ja, var den rareste dagen i mitt liv. Jeg gikk fra å gå rett ut av skolen som 21-åring og til å bli franchisetager. Men jeg har ikke angret ett sekund, sier Stian Kvålshagen til Budstikka.

 

Kakegutten ble franchisetager

I oktober opprettet han selskapet kakegutten AS og ble franchisetager. Som daglig leder har han måttet sette seg inn i helt nye sider ved bakeridriften. Avtaler, regelverk, tillatelser, ledelse og regnskap, blant annet.

– Læringskurven har vært som et fjell. Jeg har gått fra «zero to hero». Det var en stund jeg syntes det var litt skummelt, da jeg skulle sitte med regnskapet, men jeg har fått utrolig god hjelp og støtte fra de ansatte og fra Baker Hansen-kjeden, forteller han.

 

Store ambisjoner

Unggutten er blitt sjef for ansatte som er mye eldre enn han selv. En rar opplevelse, mener han.

– De første ukene var det litt rart. De har «brukt» meg, og så skulle jeg plutselig «bruke» dem? De har hele tiden vært veldig støttende. Nå tør jeg gi beskjeder uten at det føles unaturlig. Siden jeg er såpass ung, håper jeg å kunne utvikle lederegenskapene mine. Kanskje jeg kan være den beste av de beste som 30-åring?, sier Stian Kvålshagen til Budstikka.

Powered by Labrador CMS