Undersøker om politiet brøt våpeninstruksen

Politiet vet ennå ikke hva som skjedde da et skudd traff bakeriet Backstube på Torshov i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Spesialenheten etterforsker fremdeles politiets rolle da en ambulanse ble kapret i Oslo tirsdag i forrige uke, skriver NTB. Etter kapringen fulgte en biljakt i gatene på Torshov i Oslo. Under jakten skjøt politiet minst 19 skudd mot ambulansen.

Ett av skuddene traff et vindu på bakeriet Backstube, men gikk ikke gjennom. Inne i bakeriet var det flere kunder da skuddet traff.

– Det var flere folk som sto rett ved vinduet. Jeg tror det må ha vært en kule, og den traff akkurat i høyde med der folk sto – i hodehøyde. Jeg tør ikke å tenke på hva som kunne ha skjedd om kulen hadde gått gjennom vinduet, sa assisterende butikksjef Ricardo Calvar til NTB i forrige uke.

Spesialenheten vet foreløpig ikke hva som skjedde da skuddet traff bakeriet.

– Det kan være at skuddet som traff bakeriet, var en rikosjett, men dette vet vi ikke ennå. Vi håper at de tekniske undersøkelsene kan avklare det, sier etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten.

Han bekrefter at samtlige tjenestepersoner som avfyrte skudd, nå er avhørt, men vil ikke gå inn på hva de har forklart. Som en følge av at det er tatt beslag i tjenestevåpen, har fire tjenestepersoner status som mistenkt.

I politiets våpeninstruks står det blant annet at «Ved bruk av skytevåpen skal politiet så langt det er mulig, ha slik kontroll med omgivelsene at tredjeperson ikke skades.».

Powered by Labrador CMS