Tyske forbrukere vil ha mer vegetarianske konditorvarer

Ifølge en forskningsrapport fra Mintel, ønsker tre av ti tyske forbrukere seg et større utvalg av tydelig merket vegetarisk og veganske konditorvarer.

Publisert Sist oppdatert

I aldersgruppen 25-34 år, er tallet hele 46 prosent og Mintels forskere tror det for tiden foregår et skifte vekk fra animalske produkter i denne kategorien.

– Etter en boom i andre kategorier, kan vegan og vegetarisk trenden nå ses i både sjokolade og sukkervarer, sier Marcia Mogelonsky, direktør for Insight, Mintel Food and Drink i en pressemelding.

Effekten av den økende interessen for veganer og vegetarisk konditori er allerede synlig i ny produktutvikling. I henhold til Mintel Global New Products Database (GNPD) er lanseringen av veganske konditoriprodukter, mer enn doblet og vokser med 140 prosent i årene mellom 2013 og 2017. Vegetarianske produkt har ikke samme raten og ender på 21 prosent i samme tidsperiode.

Halvparten vi ha sunnere søtsaker

Det er i det tyske markedet at interessen er størst og forbrukernes etterspørsel er med å forme produktlanseringsaktivitet i konditormarkedet. Produktlanseringer i kategorien veganske søtsaker (konditorivarer og godteri) har vokst med 252 prosent mellom 2013 og 2017. Utover den veganske trenden ser det ut til at tyskerne har høye forventninger til konditorvarer generelt. Halvparten av de tyske forbrukerne sier at det ikke er nok sunne søtsaker tilgjengelig, for eksempel konfekt uten kunstige ingredienser eller med naturlige søtningsmidler. Videre sier 51 % av tyske forbrukere at de ønsker å se et bredere utvalg av etiske søtsaker, for eksempel økologisk eller ”fair trade”-sjokolade.

Powered by Labrador CMS