TV2 med fokus på glutentilsetning

Matkontrollen på TV2 et hadde et innslag hvor de satt søkelyset på forskjeller på brød kjøpt i butikk og brød fra bakeriutsalg.

Publisert Sist oppdatert

Mange av butikkbrødene er tilsatt ekstra gluten, til og med loffen har ekstra gluten, skriver TV2.no. I programmet som ble sendt 16. februar på TV2, ble flere bransjefolk intervjuet, blant annet André Løvaas, trener for BKL og baker i Nofima.

– Det handler om at de mindre bakeriene vil skille seg ut, samtidig som de store bakeriene har mye maskiner og de tilpasser kanskje mye reseptene for at maskinene skal håndtere deigen, forteller André Løvaas til TV2.

Godt Brød tilsetter ikke gluten

En av de mindre bakeriene som ikke tilsetter ekstra gluten i brød er Godt Brød.

Stein Arve Bernes, bakesjef i Godt Brød Norge er også intervjuet og forteller TV2 at han ikke kan forstå hvor noen vil tilsette ekstra gluten i brød.

– Jeg kan ikke skjønne at man skal ha ekstra gluten bare for å få det mer voluminøst enn det egentlig er, sier Bernes til Matkontrollen.

Ikke økonomiske grunner

Bakehuset, som baker for alle Norgesgruppens butikker, tilsetter gluten i om lag 20 prosent av brødene de produserer.

– Det har ingenting med bakeprosessen eller økonomiske årsaker å gjøre, det er kun fordi at vi skal få et bra produkt ut i den andre enden, sier Amund Skrutvold, produktutviklingssjef i Bakehuset til TV2.no

 

 

Powered by Labrador CMS