Tilbake til utgangspunktet

Leif Arne Fardal har bred erfaring innenfor bransjen, og etter mange år har han omsider kommet tilbake til brød, søte kaker og nattarbeid. Småbarnsfaren driver hjemmebakeri, og nå bakeri og kafé.

Publisert Sist oppdatert

Fardal AS har nå åpnet bakeri og kafè på Hundsund, mens hjemmebakeriet drives fra Snarøya i Oslo. Til avisa Bærumsavisen sier Leif Arne Fardal at det er moro å være i gang med noe nytt. Og med seg har han samboer Malin som ekspederer, mens eldstedatteren får opplæring.

– Jeg har jo blitt nattarbeider, i tillegg til å være småbarnsfar, så egentlig går det i ett hele døgnet. Behovet for avlasting vil nok melde seg fort, sier han til avisen.

Fardal er utdannet både baker- og konditormester med læretid hos Geheb i Kristiansand og Liebermann på Vennesla. Han har også utdannelse som næringsmiddeltekniker. Deretter har han jobbet for Matforsk før han ble produktutvikler og konsulent i bakerbransjen, både på produsent- og leverandørsiden og som frilans, skriver avisen.

– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, og selv håper jeg at dette blir et nabolagsbakeri der folk kommer i slåbrok og tøfler og kjøper nybakt brød, sier han.
–  Vi lager alt selv, og brødene er helt fri for juks og tilsetningsstoffer. Jeg merker at trenden har forandret seg, det er jo mange år siden jeg jobbet som baker. Nå er surdeig veldig i vinden. For å si det sånn – det brødet jeg lager nå, det hadde jeg strøket på svenneprøven med, ler han og legger til at brødene skulle ikke sprekke den gangen, men være trill runde og helt jevn struktur.

Powered by Labrador CMS