Teknologi revolusjonerer kjøkkenet

SMAK-messen skal også handle om hvordan ny teknologi gir en rekke muligheter for å skape langt mer rasjonelle måter å utnytte kjøkkenet på.

Publisert Sist oppdatert

Digitale løsninger vil bidra til å spare både tid og penger. Det forteller Joe Harald Strand, daglig leder i Bransjeforening for Storkjøkkenleverandører i Norge, BFSN.

– Det å investere i storkjøkkenutstyr viktig for alle serveringsvirksomheter, både innenfor det offentlige og i private virksomheter. For det første kan det representere et betydelig økonomisk løft, og for det andre har en slik investering også innvirkning på driftskostnader i årene fremover. Da er det fornuftig å få tips og råd fra noen som har god kompetanse på området, sier Strand.

Det meste av alt storkjøkkenutstyr som produseres i dag, inneholder datamaskiner som blant annet styrer prosesser, lagrer nyttig informasjon og varsler når det er behov for ettersyn og service. Oppgraderinger foretas automatisk online, og mye av opplæringen i bruk av utstyret kan foregå enten via displayer på maskinene eller online på PC eller nettbrett. I samarbeid med selskapet QiCode har BFSN utviklet en IKT bransjeløsning som de gir store muligheter for å få bedre effektivitet, oversikt og kontroll over storkjøkkendriften.

– Dette gir enorme muligheter, men det krever at vi benytter oss av de mulighetene som fremtidens teknologi gir. Hvordan vi kan utnytte dette på beste måte, er temaet for det våre samarbeidspartnere Tore Foss, Gary Meeham og Graham Veal skal snakke om på seminarene som omhandler fremtidens teknologi på kjøkkenet, sier Joe Harald Strand.

 


 

Powered by Labrador CMS