Sveba Dahlen kjøpt opp av Middleby

Den svenske bakeriutstyrsprodusenten Sveba Dahlen er kjøpt opp av amerikanske Middleby Corporation.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet Middleby Corporation ble startet i 1888 og er i dag blant markedslederne internasjonalt innen utstyr til mat- og servicebransjen. Hovedkontoret ligger i Elgin i den amerikanske delstaten Illinois. Sveba Dahlen Group ble startet i 1948 og har sitt hovedsete i Fristad i Sverige. Selskapet er en av markedslederne innen profesjonelle bakerovner og annet bakeriutstyr i Nord-Europa. Nå har Middleby Corporation ervervet Sveba Dahlen Group, heter det i en felles pressemelding fra de to selskapene.

— Det har vært en spennende reise med Sveba Dahlen så langt, og jeg tror at Middleby, som ny eier, vil gi oss god støtte på veien videre, spesielt når det gjelder våre ambisjoner om videre internasjonal ekspansjon og høy grad av produktutvikling, sier administrerende direktør i Sveba Dahlen, Peter Larsson, i pressemeldingen.

— Sammen med oss skal Sveba Dahlen fortsette å vokse og innovere, lover president i Middleby Bakery Group, Mark Salman.

Middleby har en portefølje på over 50 merker innenfor utstyr til industrielle kjøkken og bakeri, husholdningsapparater og systemer for industriell produksjon og pakking. Selskapet har en årlig omsetning på cirka 23 milliarder amerikanske dollar.

Sveba Dahlen Group selger produkter under de tre merkenavnene Sveba Dahlen, Glimek og Bear. Sveba Dahlen Group har en årlig omsetning på rundt 530 millioner kroner og nærmere 290 ansatte. I Norge er selskapet representert ved Unibak og Horni Baketeknikk.

 

 

Powered by Labrador CMS