Sonja’s konditori legges ned

— Får vi ikke solgt, har vi et problem, sier daglig leder Thor-Arve Aronsen.

Publisert Sist oppdatert

Etter 18 måneders drift stenger Sonja’s konditori i Svelvik dørene for godt ved nyttår.

Sonja’s konditori AS ble startet av Thor-Arve Aronsen og hans samboer Sonja Szerencsèsovà i august 2016. Aronsen har jobbet i restaurantbransjen i over 20 år, mens Sonja er utdannet konditor fra hjemlandet Slovakia. Hun har jobbet som konditor i Norge siden 2007. Paret kom fra Spydeberg til Svelvik for to år siden og gledet seg da til å starte et nytt samlingssted for svelvikinger. Men det ble ikke helt som de hadde sett for seg.

— Jeg merket det allerede et par måneder etter at vi åpnet. Det var alt for få kunder innom. Vi gjorde nok for dårlige forundersøkelser med å sjekke markedet for et konditori i Svelvik, i tillegg til å ha for høye forventninger. Det er en inngrodd kultur med å bake kaker selv eller bestille fra dagligvareforretningen. Både Sonja og jeg synes dette er trasig. Både for oss og for Svelviks befolkning, sier Aronsen, som skal kjøre lastebil mens de prøver å selge konditoriet etter nyttår.

— Får vi ikke solgt, har vi et problem. Da må vi selge utstyret vårt en ting om gangen, og da vil det ta lang tid før vi får avviklet alt, sier han.

 

Powered by Labrador CMS